Taraftarını Hayal Kırıklığına Uğratan Almanya Özür Diledi

TAKİP ET

Rusya'da düzenlenen 2018 FIFA Dünya Kupasında F Grubunda mücadele eden Almanya, grubun son karşılaşmasında rakibi Güney Kore'ye 2-0 yenilerek Dünya Kupasına hiç beklenmedik şekilde erken havlu attı.

Rusya’da düzenlenen 2018 FIFA Dünya Kupasında F Grubunda mücadele eden Almanya, grubun son karşılaşmasında rakibi Güney Kore’ye 2-0 yenilerek Dünya Kupasına hiç beklenmedik şekilde erken havlu attı.

F Grubunda ilk karşılaşmada Meksika’ya 1-0 kaybeden Almanya, ikinci maçında İsveç’i 2-1 mağlup etmeyi başardı. Gruptaki son karşılaşmasında Güney Kore karşısına çıkan Almanya, karşılaşmayı 2-0 kaybedip dünya kupasına grup aşamalarında veda edince taraftarlarına büyük hayal kırıklığı yaşattı.

Almanya Milli Takımı, Facebook hesabından taraftarlarına bir mektup yayınlayarak özür diledi. Mektubun içeriğinde şu ifadelere yer verildi:

“Rusya’da düzenlenen 2018 FIFA Dünya Kupasında önemli başarıların altına imza atmayı planlıyorduk. Ancak Rusya’da bir dünya şampiyonu gibi mücadele edemediğimiz için taraftarlarımızdan özür diliyoruz. Bizim için çok acıda olsa hak ederek elendiğimizi kabul etmek zorundayız. Taraftarlarımız, gerek Almanya ve gerekse Rusya’da oynadığımız karşılaşmalarda elinden gelenin fazlasıyla bize destek vererek milli takımına sahip çıktı. Ancak biz, onlara hiç beklemedikleri çok büyük bir hayal kırıklığı yaşattık. Taraftarlarımızın yaşadığı hayal kırıklığını bizde yaşıyoruz. 2014 yılında Brezilya’da taraftarlarımızla birlikte kutlama yapmıştık. Ancak yenilgiyi ve rakibin üstünlüğünü kabullenmekte spor müsabakalarının bir parçasıdır.”

Alman Milli Takımı, son 16 turuna kalmayı başaran İsveç ve Meksika ile kendilerini son karşılaşmada mağlup eden Güney Kore’yi tebrik etti.

FIFA Dünya Kupası Almanya F Grubu Facebook Güney Kore İsveç Meksika