Taraftara Küfür İddiası Terim'in Başını Ağrıtabilir

TAKİP ET

Galatasaray'ın, Akhisarspor deplasmanında farklı mağlup olması camiada büyük şok yaşanmasına neden oldu.

Galatasaray’ın, Akhisarspor deplasmanında farklı mağlup olması camiada büyük şok yaşanmasına neden oldu. Karşılaşmadan sonra sosyal medyayı sallayan video ise Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim’in başını ağrıtabilir.

Karşılaşmanın sonuna doğru Fatih Terim’in sahayı terk ettiği esnada bir taraftar, Terim’e, “Ne oldu Hoca dört yedik dört dört...” şeklinde seslenmesi üzerine Terim’in, ‘A.... k....’ şeklinde küfürlü tepki verdiğini iddia eden video sosyal medyayı salladı.

Söz konusu videonun cep telefonuyla çekilmesi ve talimatların delil kabul edilmesinde yayıncı kuruluşun kesinlikle görüntüsü olması gerektiğini emretmesi Terim’in elini rahatlatsa da videodaki bir ayrıntı Terim’in başını ağrıtabilir.

Tribündeki bir seyirci tarafından cep telefonu kamerasıyla çekilen görüntü TFF açısından delil niteliğinde olmasa da olay esnasında Terim’in arkasındaki yayıncı kuruluşun kamerası da olayı görüntülemeye çalışıyordu. Yayıncı kuruluşun bu kamerasında yer alan görüntüler Terim’in ceza almasına neden olabilir.  

TFF Hukuk Müşavirliği tarafından yayıncı kuruluştan o kameradaki görüntülerin talep edilebileceği ve Terim ile taraftar arasındaki iddia edilen diyaloga görüntülerde rastlanması halinde Fatih Terim’in PFDK’ya sevkedileceğine kesin gözüyle bakılıyor.    

Benzer bir olay Fenerbahçe’nin eski futbolcusu Meireles’in başına gelmişti. Kadıköy’de oynanan Galatasaray karşılaşması sonrasında yayıncı kuruluş kamerasından elde edilen görüntüler ile PFDK’ya sevk edilen Meireles, 4 maç men cezası almıştı.

TFF, BeINSports kamerasında iddia edilen diyalogla ilgili herhangi bir görüntüye rastlayamazsa Fatih Terim hakkında herhangi bir işlem yapamayacak.

Galatasaray Fatih Terim Akhisarspor sosyal medya TFF PDFK