Tansiyon Yine Yükselecek! ABD FETÖ'den Tutuklu O İsme Sahip Çıktı

TAKİP ET

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü yaptığı son açıklamada, FETÖ'den tutuklu olan Amerikan vatandaşı Serkan Gölge'ye sahip çıktı ve 'Mahkum edilmesinden derin kaygı duyuyoruz' dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü yaptığı son açıklamada, FETÖ’den tutuklu olan Amerikan vatandaşı Serkan Gölge’ye sahip çıktı ve ‘Mahkum edilmesinden derin kaygı duyuyoruz’ dedi.

ABD ve Türkiye arasında son zamanlarda yaşanan gergin konulara bir yenisi daha eklendi. ABD Dışişleri sözcüsü tarafından yapılan açıklamada, Amerikan vatandaşı olan ve FETÖ’den tutuklu bulunan Serkan Gölge’ye sahip çıktığı görüldü.

İKİ ÜŞKE ARASINDA TANSİYON YÜKSELECEK

Vize krizi ve Afrin tartışmalarından sonra ABD ve Türkiye arasında yeni bir kriz çıkartması beklenen bu açıklamalar gündeme bomba gibi düştü. ABD’den yapılan son açıklamada, Amerikan vatandaşı olduğu bilinen ve FETÖ üyesi olmaktan tutuklanan Serkan Gölge hakkında güvenilebilecek deliller olmadan terör üyeliğinden mahkum edilmesinden yana kaygıları olduğu belirtildi. Serkan Gölge ve diğer mahkumlarla ilgili Türkiye’de yürütülen davanın yakından takip edileceği belirtilirken Türkiye’deki seyahat veya yaşama amaçlı bulunan Amerikan vatandaşlarının güvenliğinin önemli olduğu belirtilirken Türkiye’de yaşayan Amerikan vatandaşlarının güvenliğinin OHAL döneminde kaygı yarattığı da belirtildi.

FETÖ KRİPTO ELEMANI OLARAK TUTUKLANDI

Amerikan vatandaşı olan Serkan Gölge, 2016 yılının Ağustos ayında FETÖ’nün kripto elemanı olarak Hatay civarlarında yakalanmıştı. Türkiye’de de bulunduğu ve cemaat okullarında okuyarak Amerika’ya döndüğünde de cemaatle ilişkilerini koparmayarak burada da onlarla olduğu bilinen Serkan Gölge, ABD’ye ajanlık yaptığı istihbaratları sonrasında yakalanmasının ardından tutuklanmıştı.

 

Dünya haberleri ABD Türkiye Serkan Gölge Kriz FETÖ Açıklama