Tanımadıkları Erkekleri Eve Getiren Annelerini Öldüren Kardeşler Serbest Bırakıldı

TAKİP ET

İzmir'de annelerini öldüren 19 ve 17 yaşındaki kız kardeşler yerel mahkemeden aldıkları 10 ve 20 yıl hapis cezalarına ilişkin Yargıtay'ın makul oranda indirim yapılmadığı gerekçesiyle verdiği bozma kararının ardından serbest bırakıldı. İki kız kardeşin avukatı Şubat ayında yeniden görülecek davada daha az bir ceza beklediklerini söyledi.

İzmir'in Aliağa ilçesinde 2013 yılında meydana gelen olayda 19 yaşındaki Şeyda P. ve 17 yaşındaki Beyza P. , Anneleri Gülser Süngü’yü evlerine Tanımadıkları erkeklere getirdiği ve kendilerini kötü yollara düşürmeye zorladığı iddiası ile önce Elektronik şok cihazı ile bayıltma ardından 24 yerinden bıçaklayarak öldürdü. Savcılık tarafından hazırlanan iddianame dan sonra Karşıyaka 2 Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada Şeyda P. 20 yıl; olay tarihinde yaşı 18’den küçük olan Beyza P. 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Kız kardeşlerin Avukat Zülküf Koçoğlu kararı temyize taşıdı.

Yargıtay savcısı dosyayı inceleyerek Haksız tahrik nedeniyle daha fazla indirim yapılması gerektiği görüşünü bildirdi. Dosyayı görüşen 2. ceza dairesinde savcının görüşü doğrultusunda karar vererek makul oranda bir indirim yapılmadığını belirterek kararı bozdu. Verilen kararın ardından davanın görüldüğü Karşıyaka ikinci Ceza Mahkemesi tutuklu kardeşleri 28 Kasım tarihinde tahliye etti.

"MAHKEMENİN DAHA AZ BİR CEZA VERMESİNİ BEKLİYORUM" 

Kız kardeşlerin avukatı Zülküf Koçoğlu iki kardeşin aldığı cezaları fazla buldukları için yargıtay'a başvurduklarını belirterek, “Savunmamız yeterli görülerek ‘haksız tahrik’in daha üst sınırdan uygulanması için karar verildi. Şubat ayında bu dava yeniden görülecek. Bu bozma kararının ardından müvekkillerimin tahliyelerine de karar verildi”  ifadelerini kullandı.  Koçoğlu açıklamasının devamında Karşıyaka 2 Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden Görülecek bir davada daha az bir ceza beklediklerini belirterek, “Mahkemenin müvekkillerime daha az bir ceza vermesini bekliyorum. Bazı durumlarda meşru müdafaa hükümleri de uygulanabilir” diye konuştu.

izmir aliağa annelerini öldüren kardeşler son dakika son dakika haberi