Tahiti'de kaybolan iş insanı Dilek Ertek'i arama çalışmaları sürüyor: 'Şu an herkes şüpheli'

TAKİP ET

Sevgilisiyle birlikte tatil amaçlı Tahiti'ye giden ve burada gemiden düşerek kaybolan ünlü iş insanı Dilek Ertek'i arama çalışmaları halen devam ediyor. Ertek'in oğlu ülkede annesinin cansız bedenini ararken, avukatlar davaya ilişkin açıklamalarda bulundu. Avukat, ''Bizim için şu an herkes şüpheli'' ifadelerini kullandı.

'BİZİM İÇİN ŞU ANDA HERKE ŞÜPHELİ'

Yaşanan kazanın uluslararası sularda yaşanması sebebiyle açıklamalarda bulunan Büyükpınar, "Kaptanın ve ilgili personellerin ifadesi alındı. Geminin yaptığı araştırma kayıtları da adli makamlara teslim edildi. Kaptanın seyir defterini yetkili makamlar aldı. Şu ana kadar yapılan soruşturma neticesinde Ertek'in o gece yanında kim veya kimlerin olduğunun henüz teşhisi yapılmadı. Dilek Hanım erkek arkadaşı ile birlikte gitmişti tatile. Uzun yıllardır beraberlerdi. Onun bu olayda bir ilgisi yoktur diyemiyoruz. Kaptandaki delilleri, geminin kamera kayıtlarını hep birlikte değerlendirdikten sonra ancak bir açıklamada bulunabiliriz. Bizim için de şu anda herkes şüpheli" ifadelerini kullandı.

'HER YERE MÜCEVHER İLE GİTMEZDİ'

Dilek Erten’in bir yakını mücevherlere ilişkin,"Dilek Hanım lüks mücevher satıyor diye her yere onlarla gitmezdi. Bu tatile çıkarken de yanına pahalı mücevherlerini almamıştı. Mimar, olayın üzerinden saatler geçtikten sonra haber verdiği için büyük bir ihmal söz konusu. Olayın çok geç haber verilmesinden kaynaklı oluşan ihmaller zinciri tüm aileyi isyan ettiriyor. Hızlı hareket edilseydi böyle bir olayın yaşanmayacağını düşünüyoruz." dedi.

'DAVA AMERİKA'DA GÖRÜLECEK'

Dilek Ertek'in haberi Tahiti'de de gündeme oturdu, ulusal haber kanallarından birinde yapılan haberde, "Güvenlik kameraları geminin 11. katından aşağı düşen bir insan belirledi. Trajedi uluslararası sularda meydana geldiğinden ve Tahiti'nin deniz sınırları içinde olmadığından dava Amerika'da görülecek" ifadeleri yer aldı.

'CİNAYET İHTİMALİ ÇOK ACI'

Soruşturmanın halen sürdüğünü vurgulayan Avukat Büyükpınar, "Olayın nasıl gerçekleştiğine dair gemi kayıtları, kaptanın seyir defteri inceleniyor. Ne olduğunu bilmiyoruz ama bir kaza olduğunu düşünüyoruz. Cinayet fikrinden uzaklaşmaya çalışıyoruz. Çünkü o çok acı bir şey" dedi.

 

Tahiti Dilek Ertek arama çalışması