Tahir Elçi "Sözlerin Arkasındayım" Dedi

TAKİP ET

İfadesinin alınmasının ardından adli kontrol şartı ile serbest bırakılan Tahir Elçi, mahkeme çıkışında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

"Tarafsız Bölge" programındaki "PKK terör örgütü değildir" şeklindeki sözlerinin ardından Savcılığın talebi ile "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan yakalama kararı çıkarılan Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, makamında gözaltına alınmıştı. Tahir Elçi, İstanbul'a getirildi ve ifadesi alındı. Yaklaşık 3 saat ifade veren Elçi’yi eski Diyarbakır Barosu Başkanı Mehmet Emin Aktar, İstanbul Barosu avukatı Ercan Kanar ve bölge baroları adına Batman Barosu Başkanı Ahmet Sevim savundu. 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu’nun 7/2’nci maddesi kapsamında "Tarafsız Bölge" programının moderatörü Ahmet Hakan ve sorumlu yayın müdürünün de soruşturmaya dahil edildiği bildirildi. Adli kontroller uygulanması halinde Tahir Elçi'nin serbest bırakılmasına karar verildi. Adliyeden çıkarken Diyarbakır Baro Başkanı Tahir elçi, şu açıklamaları yaptı: “Ben anayasa ve uluslararası sözleşmelerce de garanti altına alınan ifade özgürlüğümü kullandım. Bu derece ağır bir meselenin merkezinde yaşayan ve çok önemli bir meslek örgütünün başında olan bir sivil olarak, kendimi özgürce ifade edemeyeceksem resmi ve belli bir siyasi anlayıştan farklı bir görüş veya yorum ifade edemeyeceksem bu kadar tarihi ve toplumsal meseleyi nasıl çözeceğiz? Ben bu sözlerin arkasındayım ve doğru olduğuna inanıyorum”  

PKK Baro Başkanı tutuklandı diyarbakır baro başkanı Tahir Elçi Tahir Elçi gözaltına alındı Tahir Elçi PKK hakkında ne dedi Tahir Elçi PKK yorumu Tahir Elçi serbest bırakıldı Tahir Elçi sözlerin arkasındayım dedi