Suudiler Kaşıkçı'nın Ölümünü Gizlemek İçin Polis Noktasındaki Görüntüleri Şifrelemiş

TAKİP ET

Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu görevlileri Cemal kaşıkçının ölümüne gizlemek için 6 Ekim tarihinde polis noktasında bulunan kameraları gizlice şifrelemiş. Fakat görüntüler şifrelenmeden bir gün önce Türk polisi o görüntülere ulaştı.

Suudi Arabistan İstanbul başkonsolosluğuna 2 Ekim tarihinde Cemal Kaşıkçı’nın daha sonra öldürüldüğü ortaya çıkmıştı. Aynı gün Riyad'dan gelen 15 kişilik Suudi suikast timi tarafından boğularak öldürülen Cemal Kaşıkçı cinayeti ile ilgili yeni bilgiler ortaya çıkmaya devam ediyor.

Yeni ortaya çıkan bilgilere göre Suriye konsolosluk görevlileri Cemal kaşıkçının öldürüldü 2 Ekim tarihinde konsolosluğa ait güvenlik kamera sisteminin kayıt cihazını sökmekle kalmadı. Kısa süre sonra kaşıkçının onu infaz eden ekiptekilerin Konsolosluğuna girişlerini gizlemek için polis noktasında bulunan kameralara da müdahale edilmeye çalışıldı. 6 Ekim Saat 01.00 sularında Polis kulübesinde bulunan güvenlik kameralarını kontrol etmek bahanesi ile bilgisayarın başına oturdum ve bu sırada cihazı şifreledi. Aslında İstanbul polisi görüntüleri 5 Ekim 2018 tarihinde saat 19.00’da zaten almıştı. Aynı cihazdan bu görüntüler iki defa alınmak istendiğinde ise DVR cihazının şifrelendiği ortaya çıktı. Emniyet güçleri buna rağmen şifre kırarak görüntülere ulaştı. Suudi görevlilerin buradaki amacının Cemal Kaşıkçı’nın konsolosluğa girdiğine dair Kamera görüntülerini karartmak olduğu ortaya çıktı. Emniyet ve MİT gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın Suudi Arabistan başkonsolosluğunda kaybolduğunu 3500 Kamera kaydını ayrıntılı biçimde inceleyerek ortaya çıkartmıştı. Bu sayede Riyad yönetimi cinayeti itiraf etmek zorunda kalmıştı. 

Kaynak: Sabah

 

son dakika cemal kaşıkçı kaşıkçı cinayeti suudi arabistan