Suudi Arabistan'dan PKK'ya 100 Milyon Dolar Yardım

TAKİP ET

Suriye'de DEAŞ'tan alınan kuzey doğu bölgeleri ve Rakka için Suudi Arabistan 100 milyon dolar bağışladı. Fakat bu bölgeler PKK'nın Suriye uzantısı YPG'nin ana unsur olduğu SDG'nin kontrolünde bulunuyor.

Suriye'de DEAŞ’tan alınan kuzey doğu bölgeleri ve Rakka için Suudi Arabistan 100 milyon dolar bağışladı.  Fakat bu bölgeler PKK'nın Suriye uzantısı YPG’nin ana unsur olduğu SDG’nin kontrolünde bulunuyor.

12 Temmuz tarihinde Brüksel'de yapılan DEAŞ karşıtı küresel koalisyon toplantısında Suudi Arabistan'ın Suriye'nin DEAŞ’tan Alınan kuzeydoğusu ve Rakka kentinin restorasyonu ve istikrarının sağlanması için 100 milyon dolar tarihte bulundu. Suudi Arabistan'ın Washington D.C. Büyükelçiliği tarafından yapılan açıklamada, "Bu katkı, hayatları kurtaracak, yerinden edilmiş Suriyelilerin geri dönüşünü sağlayacak ve DEAŞ'ın Suriye'yi ve komşularını tehdit ederek yeniden ortaya çıkmamasını ve uluslararası topluma karşı saldırılar planlamamasını sağlayacak"  denildi. Suriye'de söz konusu bölgeler PKK'nın uzantısı YPG nin ana unsur olduğu SDG’nin kontrolünde bulunuyor.

TOPLAM YARDIM 300 MİLYON DOLAR
Konu hakkında açıklama yapan ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Heather Nauert ise Washington'ın Riyad yönetiminin "cömert katkısından" ötürü memnun olduklarını söyledi. 

BAE'DEN 50 MİLYON DOLAR
Suudi Arabistan'ın yanı sıra Birleşik Arap Emirlikleri de Temmuz ayında Rakka için 50 milyon dolar yardım vereceğini açıklamıştı. 2014 yılında DEAŞ tarafından kontrol altında olman Rakka o dönemler Terör Örgütü tarafından başkenti ilan edilmişti.

 

Suudi arabistan PKK yardım suriye DEAŞ