Suudi Arabistan'a Üç Ülkeden Destek

TAKİP ET

Cemal Kaşıkçı cinayetinin ardından Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn, Suudi Arabistan'ın yanında saf tutarak muhtemel yaptırımlara karşı çıktı.

Gazeteci Cemal kaşıkçı'nın Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu’nda öldürüldüğünü fiyat yönetimi tarafından kabul edilmesi dünya çapında şok etkisi yarattı. Gece yarısından bu yana ABD İngiltere BM ve Avrupa parlamentosu Bu cinayete tepki gösteren açıklamalarda bulunurken Suudi Arabistan'a destek Açıklamaları ise Ortadoğu'daki müttefiklerinden geldi.

BAE SUUDİ ARABİSTAN’IN ARKASINDA OLDUĞUNU İLAN ETTİ

Suudi Arabistan'ın cinayeti resmi olarak açıklamasının ardından Birleşik Arap Emirlikleri Kral Selma'nın direktif ve kararlarına saygı duyduklarını açıkladı. Birleşik Arap Emirlikleri'nin hemen ardından ise Mısır Dışişleri Bakanlığı bir açıklama yaparak Suudi Arabistan'ın kaşıkçı'nın öldürülmesinin ardından Cesur ve kararlı bir şekilde adımlar attığını savunarak Kahire yönetimi bir atın yanında olduğunu belirtti. Bu açıklamaların Ardından Bir açıklamada bahreyn'den geldi. Suudi Arabistan'ın aldığı kararı öven Bahreyn Suriye devlet televizyonu El Arabiya tarafından dünyaya duyuruldu. Resmi açıklamalara dayandırılan Haber'de Suudi Arabistan'ın adaleti sağlayacağına dikkat çekildi.

son dakika cemal kaşıkçı cinayeti suudi arabistan bae mısır bahreyn