Süt Ürünlerini Saklama Yöntemleri

TAKİP ET

Süt ve süt ürünleri içerisindeki kalsiyum sayesinde kemik sağlığı için önemli etki taşıyor. Doğru saklanma koşularıyla sağlığınıza faydalı olan süt ürünlerini, her an tüketmeniz için nasıl saklamanız gerektiğini, pratik yöntemler ile sizlerle paylaşıyoruz.

Süt Ürünlerini Saklamak İçin Pratik Yöntemler:

Süt ürünlerinin dolap kokusunu çekmemesi için mutlaka ağzını kapatarak muhafaza ediniz. Farklı sütleri birbirleriyle karıştırmayınız ve aynı kabın içerisinde saklamayınız. Ürünlerin son kullanma tarihlerine mutlaka dikkat ediniz.

Kaşar peyniri, hava ile temas ettiğinde çabuk küflenip bozulan bir üründür. Paket açıldıktan sonra tüketeceğiniz kadar parça peynir alıp kalanını streçe sarınız. Doğal olan küf ile bozulup küflenen kaşarı ayırt etmek için kaşarın etiketine mutlaka bakın. Etikette küflü kaşar ibaresi gördüğünüz zaman kaşarı satın alabilirsiniz.

Tuzlu su içinde satılan beyaz peynirleri, buzdolabında aynı su içinde kapalı olarak bekletin. Suyu süzülen ve ağzı açık olan peynir çabuk bozulabilir. Hava almayacak bir kabın içinde veya streçe sarıp buzdolabında saklayabilirsiniz.

Örgü peynirini, açtıktan sonra saklamak için streçe sarınız. Hava almasını önleyiniz. Hava alan peynir hem ortamdaki kokuyu içine çeker hem de çabuk bozulmaya başlar.

Krem peynirinin üzerindeki paket yenileceği zaman açılmalıdır. Yenmeyen peynirleri aynı şekilde paket yaparak veya ağzı kapalı bir kabın içerisine koyarak buzdolabında saklayın.

Yoğurt, uzun süre bekletilmemeli ve buzdolabında muhafaza edilmelidir.

Tereyağı da koku çekme özelliğine sahip bir üründür. Hava almayan bir kabın içerisine veya streçe sararak saklayabilirsiniz.

 Süt ürünleri saklamanın püf noktası, buzdolabı kapağının çok sık açılmaması ve uzun süre dolabın açık tutulmaması süt ürünlerinin uzun ömürlü olmasına önemli bir etkendir. Süt ürünleri 4 ila 6 derece arasında saklanmalıdır.

Süt Ürünlerini Saklama Yöntemleri