Süt banyosu pahalıya patladı! 15 yıl hapis!

TAKİP ET

Süt toplama merkezinde yaşanan 'süt banyosu' skandalının ardından işçiler Emre Sayar ile Uğur Turgut istenen ceza belli oldu.

Konya'nın Meram ilçesinde bulunan bir süt toplama merkezinde işçilerden Emre Sayar’ın süt banyosunda Uğur Turgut tarafından çekilmiş görüntüleri sosyal medyada binlerce kişinin tepkisine neden olmuştu. Kısa sürede binlerce kişi tarafından izlenen görüntülerin ardınan Tarım ve Orman Bakanlığı konuya el koydu. 

FİRMA MÜHÜRLENEREK KAPATILDI! 

Meram Sanayi Sitesi’nde bulunan süt toplama merkezine giden Tarım ve Orman İl Müdürü Ali Ergin ve beraberindeki ekip işyerinde denetimler gerçekleştirdi. Denetimlerin ardından firmanın ürettiği ürünler imha edildi ve işletme belgesi iptal edildi. Firma mühürlendikten sonra kapatıldı. Firma çalışanlarının hijyen belgelerine sahip olmadığı işleymeye bin 700 lira ve 5996 Sayılı Kanunu'n gereği hijyen gerekliliklerini aykırılıktan 13 bin 934 lira para cezası uygulandı. Ayrıca Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu. Soruşturmanın ardından gözaltına alınan Emre Sayar ve Uğur Turgut, 7 Kasım günü sevk edildikleri mahkemece tutuklandı.

"ŞAKA AMAÇLI DEZENFEKTAN OLAN KAZANA GİRDİM"

6 gün tutuklu kalan işçiler itiraz sonucu tahliye edildi. Mahkemeye ifade veren Emre Sayar, Uğur Turgut’un kazanın içine girip banyo yapmasını söylemesi üzerine içinde dezenfektan bulunan kazana girip banyo yaptığını ve Uğur Turgut’un da görüntüleri çektiğini, bu sırada da iç çamaşırının üzerinde olduğunu söyledi. Uğur Turgut da kazanın içindekinin dezenfektan olduğunu, şaka için böyle bir şey yaptıklarını söyledi.

İDDİANAME HAZIRLANDI 15 YILA KADAR HAPİS

Davayla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı iddianameyi hazırladı. İddianamede, Türk Ceza Kanunu’nun 185'inci maddesinde yer alan ‘İçilecek sulara veya yenilecek veya içilecek veya kullanılacak veya tüketilecek her çeşit besin veya şeylere zehir katarak veya başka suretlerle bunları bozarak kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye düşüren kimseye 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası verilir’ kapsamında yargılanmaları talep edildi. İddianamede Emre Sayar’ın, kazan içine bir miktar sıcak su doldurduktan sonra bir miktar da iş yerinde bulunan sütten eklediğinin tespit edildiği belirtildi. Sayar’ın iç çamaşırlarıyla kazana girip Turgut’un da görüntüleri çektiği, ardından kazandaki sıvının boşaltıldığına yer verildi. 

süt banyosu