Sürücüler Dikkat! Trafik Cezaları Artık Havadan Yağıyor

TAKİP ET

Emniyet Genel Müdürlüğünce 43 ilin geçiş güzergahı üzerinde bulunan...

Emniyet Genel Müdürlüğünce 43 ilin geçiş güzergahı üzerinde bulunan Kırıkkale’de, İnsansız Hava Aracı (İHA) ‘Çağatay’ ile havadan yapılan denetimlerle bayram dönüşü trafiği sıkı şekilde kontrol edildi.

İHA aracı olan ‘Çağatay’ ile havadan yapılan denetimlerde amaç ise bayram dönüşünde trafiği kontrol ederek vatandaşların huzur ve güven içerisinde sağ salim evlerine dönmelerini sağlamak.

Emniyet Genel Müdürlüğü bayram dönüşünde trafiği sadece havadan denetlemiyor. Karada da binlerce trafik polisi, özveriyle görevlerini yaparak trafik kazalarını en asgariye indirmek için denetim yapıyor.

Piste gereksinim duymadan dikey kalkış – iniş yapabilen İnsansız Hava Aracı (İHA) ‘Çağatay’ ile 43 ilimizin geçiş, 52 ilimizin de bağlantı güzergahındaki Kırıkkale’de, Emniyet Genel Müdürlüğünce Kayseri – Kırıkkale ve Samsun – Kırıkkale güzergahındaki trafik akışı sıkı şekilde kontrol edildi.

Yüksek çözünürlüklü kameralarla kayıt alabilen İHA’nın kontrolünü ise Havacılık Daire Başkanlığı’nda görev yapan pilotlar sağladı. İHA tarafından kaydedilen görüntüler, mobil görüntü işleme aracına aktarıldıktan sonra trafik kurallarına aykırı araç kullanan sürücülerin tespit işlemi gerçekleştirildiği gibi bayram trafiğindeki yoğun akışta sıkı şekilde denetlendi.

Bayramdan sonra adresinize trafik cezası gelirse karadan değil, havadan.

İHA Kırıkkale Çağatay Emniyet Genel Müdürlüğü trafik cezası