Suriyeliler Ülkesine Dönüyor! Sınırda Hareketlilik Başladı

TAKİP ET

Suriye'de bazı bölgelerin Türk askeri tarafından güvenli bölge ilan edilmesinden sonra bazı göçmenlerin ülkesine dönmeye başladığı ifade edildi.

Suriye'de bazı bölgelerin Türk askeri tarafından güvenli bölge ilan edilmesinden sonra bazı göçmenlerin ülkesine dönmeye başladığı ifade edildi. 

Suriye'de meydana gelen iç savaş sonrasında binlerce kişi evinden edilmiş ve ardından hayatta kalmak için göç etmeye zorlanmışlardı. Bu süreçte Türkiye komşu ülke olarak kapılarını açmış milyonlarca Suriye ülkenin çeşitli bölgelerine yerleşmişti. 

Türkiye tarafından bölgede operasyonlar devam ediyor. Pek çok bölge terör örgütünün elinden alındı. Özellikle bölgede pek çok bölgede iç savaşın sona erdiği tespit edildi. İdlib ve çevresinin Türk askeri tarafından güvenli bölge ilan edildiği açıklanmıştı. Bunun üzerine Suriyeli göçmenlerin bir kısmının geri dönemeye başladıkları tespit edildi. 

SURİYE SINIRINDA HAREKETLİLİK DEVAM EDİYOR

İdlib bölgesinde güvenli alanın seçilmesinin ardından pek çok Suriyeli'nin vatan hasreti ile yanıp tutuştuğu görüldü. Bunun üzerine özellikle Hatay'ın Reyhanlı bölgesinde yaşayan ailelerden bir kısmının sınır kapısına doğru akın ettikleri görüldü. Yanlarına sadece birkaç parça eşya alan ve yeniden ülkelerine dönmek için can atan ailelerin sınır kapısında bekleyişleri devam ediyor. Yetkililer tarafından yapılan açıklamaların ardından geçtiğimiz ay yaklaşık 5 bin kişinin dönüş yaptığı öğrenildi. Ocak ayından itibaren şimdiye kadar 31 bin 950 kişinin ülkesine döndüğü öğrenildi. Bu işlemlerin bir süre daha devam etmesi bekleniyor. 

suriye sınır geri dönüş