Süper Kupadan Çekilen Fenerbahçe'nin Cezası Belli Oldu

TAKİP ET

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Fenerbahçe'nin Süper Kupa karşılaşmasında sahadan çekilmesinden ötürü 3-0 hükmen mağlup sayılmasına ve sarı-lacivertli ekibin, 4 milyon lira para cezasına çarptırılmasına karar verildiğini bildirdi.

TFF tarafından yapılan açıklamada, 7 Nisan tarihinde Galatasaray ile Şanlıurfa'da oynanan ancak Fenerbahçe'nin karşılaşmanın ikinci dakikasında sahadan çekilmesi sonucu yarıda kalan Süper Kupa karşılaşmasına ilişkin PFDK'nin kararlarının belirlendiği ifade edildi. 

Müsabakanın orta hakeminin başlama düdüğünü çalmasından sonra karşılaşmanın terk edilmesinden ötürü Fenerbahçe'nin 3-0 hükmen mağlup sayılmasına karar verildiğinin belirtildiği açıklamada, sarı-lacivertlilerin TFF tarafından belirlenecek tazminat miktarı haricinde 4 milyon lira para cezasına çarptırıldığı da belirtildi. 

Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Ketenci'ye ise karşılaşmadan takımı çekmesinden ötürü gerçekleştirdiği sportmenliğe aykırı hareketi için 60 gün hak mahrumiyeti ve 520 bin lira para cezası verildiği de açıklamada kaydedildi.

Galatasaray'a ise aynı karşılaşmadaki saha olayları ile çirkin ve kötü tezahürattan ötürü 212 bin lira para cezası uygulandığı da açıklamada yer aldı. 

TFF PFDK Galatasaray Fenerbahçe Süper Kupa