Su basan otoparkta bulunan 170 otomobil çıkarıldı, kayıp tır şoförü için arama çalışmaları başlatıldı

TAKİP ET

Şanlıurfa'da sağanak yağışlar sebebiyle su basan otoparkta çamurla kaplı 170 otomobil çıkarıldı, kayıp olan tır şoförü Emin Ergün ise ekipler tarafından aranıyor. Çalışmalar esnasında, TIR'ın bazı parçaları bulundu.

Şanlıurfa'da 16 vatandaşımın yaşamını yitirdiği, 30 vatandaşımızın ise yaralandığı sel sebebiyle farklı bölgelerde biriken suyun tahliye ve temizlik çalışmalarına, gece gündüz demeden aralıksız devam ediliyor. Sağanak yağışların ardından taşan Karakoyun Deresi çevresindeki bölgelerde biriken suyun oluşturduğu çamur tabakalarını temizleme ve suyun tahliye çalışmaları, asker ile korucuların desteği ile halen devam ediyor.

BAZI BÖLGELERE KISMİ OLARAK SU VERİLİYOR

Selin verdiği hasarın silinmeye çalışıldığı Süleymaniye Mahallesi'nde yaşayanların ihtiyaçları ise tankerlerle yapılan takviye su ile giderilmesi devam ediyor. Sel sebebiyle içme sularındaki kirlilik nedeniyle yapılan kesintinin ardından sabah saatlerinde bazı bölgelere su verilmeye başlandı.

SU BASAN OTOPARKTAN 170 ARAÇ ÇIKARILDI

Selden yüzlerce otomobilin hasar aldığı illerden, Şanlıurfa Müzesi yanındaki yer alan otoparktan 170 otomobil biriken sulardan çıkarıldı. Vatandaşlar otomobillerini otoparktan çıkaran ekiplere, teşekkür etti. Otomobillerin ekipler tarafından hasar tespiti yapılmasının ardından sahiplerine teslim edileceği ifade edildi.

KAYIP TIR ŞOFÖRÜ ARANIYOR

Ayrıca Şanlıurfa-Bozova yolu üzerinde sel sularına kapılan ve en son gördüğü görüntüyü cep telefonu kamerası ile çekerek sosyal medya hesabı üzerinden paylaşan tır şoförü Emin Ergün'ü, bölgede arama çalışmaları halen devam ediyor. Atatürk Barajı yakınlarında yer alan Yalıntaş Mahallesi'nde jandarma ve su altı dalgıç ekipleri, botlar ile aramalarını sürdürüyor. Aramalar esnasında sel sularında savrulan TIR'ın parçalarının bazıları bulundu. Bölgede bu akşam saatlerinde etkisini gösterecek olan sağanak yağışlar için halk, park halindeki otomobillerine battaniye ve bezler ile örterek önlem almaya çalışırken, deprem sebebiyle çadırlarda yaşamaya başlayanlar ise güvenli bölgelere veya yakınlarının yanlarına yerleştirildi.

 

Şanlıurfa sağanak yağış otopark