Star Wars VII rekora doymuyor!

TAKİP ET

Star Wars Güç Uyanıyor, gişe hasılatında tarihsel anlamda tüm aksiyon filmlerini geçti.

Güç Uyanıyor, geliri de kendine çekiyor

Star Wars serisinin 7. filmi olan " The Force Awakens"; sinemalarda rekor üstüne rekor kırarak; filmin sahibi Walt Disney Co. şirketine belirgin bir bilet, ticaret ve tema parkı geliri bırakırken; yapımcısına da sağlam bir yatırım aracı olduğunu kanıtladı.

George Lucas'in yaptığı serinin son filmi  Yıldız Savaşları:Güç Uyanıyor'un bu Pazar itibariyle dünya çapında 1 milyar doların üstünde bir  gişe hasılatı elde etmesi bekleniyor ki tarihsel anlamda bu kadar kısa sürede 1 milyar doları aşan gişe hasılatı elde eden başka bir aksiyon filmi yok. 12. gününde 1 milyar dolar gişe geliri!

Walt Disney Co. tarafından verilen bilgiye göre; Cumartesi itibariyle tüm dünyadaki bilet satış geliri 890,3 milyon dolar oldu. Tabii, film gösteriminin  Christmas tatiline denk gelmesinin de hasılata katkısı var. Güç Uyanıyor, pazar günü rakamları da eklenirse 1 milyar doları aşan gişe hasılatı elde edecek.

Resmi olarak ABD'den 2 gün sonra ( 16 Aralık'ta ) ilk gösterimi yapılan Güç Uyanıyor, 12 gün gibi kısa bir sürede 1 milyar doları aşan gişe hasılatına sahip olacak. Bu konuda Güç Uyanıyor'un en yakın takipçisi, bu yılın başlarında gösterime giren Universal Pictures'ın  "Jurassic World " filmi oldu.  Jurassic World,  1 milyar dolar gişe hasılatına 13. gösterim gününde ulaşmıştı. Güç Uyanıyor, ilk çıktığı haftasonunda  tüm dünyada gişe hasılatı olarak 529 milyon dolar elde etti ve  Jurassic World'u her yönüyle geçti.

star wars güç uyanıyor star wars güç uyanıyor filmi star wars serisi yıldız savaşları Yıldız Savaşları Güç Uyanıyor filmi Yıldız Savaşları serisi