Stadın Ortasında Tecavüze Uğrayan Kadın Futbolcu Başından Geçen Her Şeyi Anlattı

TAKİP ET

Chelsea'de henüz 12 yaşındayken hocasının cinsel istismarına maruz kalan kadın futbolcu Darcy Wells, yaşadıklarını anlattı. Başından geçen korkunç olayı genç kızlara cesaret vermek için basına anlatan kadın, hocası Shane Hughes'ün neler yaptığını gün yüzüne çıkardı.

Chelsea'de henüz 12 yaşındayken hocasının cinsel istismarına maruz kalan kadın futbolcu Darcy Wells, yaşadıklarını anlattı. Başından geçen korkunç olayı genç kızlara cesaret vermek için basına anlatan kadın, hocası Shane Hughes'ün neler yaptığını gün yüzüne çıkardı. 

İngiltere'nin dünyaca ünlü kulübü Chelsea'de yaşanan taciz ve tecavüz skandalı dünyanın gündeminde. Olayın merkezinde olan, o dönem Arsenal'den Chelsea genç kadın takımına imza atan Darcy Wells isimli kadın futbolcu, tacize ve istismara uğrayan genç kızlara cesaret olması için başından geçenleri basına anlattı. Şu anda 19 yaşında olan genç kadın, ilk kez kamuoyu ile yaşananları paylaştı. 

UZUN SÜRE KONUŞMADI
Darcy Wells, basının uzun süren randevu çabalarının ardından konuşmaya karar verdi. Mükemmel bir kariyer planlayan, ancak korkunç olay nedeniyle travma yaşayarak psikolojik tedavi görmeye başlayan genç kadın, kendisi gibi istismara uğrayan genç kızlara cesaret olması için bu olayı anlatmaya karar verdi. Darcy Wells yaptığı açıklamada, büyük umutlarla Arsenal'den Chelsea genç kadın takımına gittiğini belirterek "John Terry ve Jose Mourinho beni yakından takip ediyordu. Bana çok yetenekli olduğumu ve ileride başarılı bir kariyerin beni beklediğini söylemişlerdi. Ancak kendime mentor olarak seçtiğim Shane Hughes'ün bana yaptıkları tüm hayatımı alt üst etti" ifadelerini kullandı. 

“HENÜZ ÇOCUKTUM, KORKTUM”
Darcy Wells, Arsenal'den ayrılarak Chelsea'nin kadın takımına geçtiğinde henüz 12 yaşında olduğunu ve o dönem yol göstermesi için kendisine mentor olarak Shane Hughes'ü tuttuğunu söyledi. Bir süre sora ikiliden Shane Hughes'ün tavırları genç kıza karşı değişti. Darcy Wells açıklamasında, "Shane Hughes bir süre sonra vücuduma dokunmaya başladı. Futbol ve antrenman ile ilgisi olmayan dokunmaların sayısı gün geçtikçe arttı. Daha sonra benden telefon numaramı istedi ve bana açık seçik mesajlar atmaya başladı. Daha 12 yaşındaydım… Çocuk olduğum için çok korktum. Bu nedenle yaptıklarını kimseye anlatamadım" dedi. Öğretmeni, Darcy Wells’in telefonuna gelen mesajları ailesine anlatında Shane Hughes ile çalışmaya son verilir. Darcy Wells başından geçen korkunç olay nedeniyle zor günler geçirmeye başlar ve performansı da düşer. Fakat yeniden kendini toplamaya başlayan genç kız, kendisini taciz eden Shane Hughes'ün Chelsea kadın futbol takımının başına getirilmesi ile bir kez daha yıkılır. 

SAHANIN ORTASINDA TECAVÜZ ETTİ
Shane Hughes, takımı çalıştırmaya başlayınca daha da cesaretlendi ve Darcy Wells'e karşı tacizlerini arttırdı. Bu da yetmedi, genç kıza defalarca antrenman sahasında tecavüz etti. Üstüne Darcy Wells'i yaşananları kimseye anlatmaması konusunda da tehdit etti. Hakkında soruşturma başlatılan Shane Hughes, daha sonra görevinden istif etti. 

HEM ONU HEM KIZ KARDEŞİNİ TACİZ ETMİŞ
Shane Hughes'ün sadece kendisini taciz etmediğini söyleyen Darcy Wells, o dönem 16 yaşında olan kız kardeşinin telefon numarasını da istediğini belirterek, "Ben henüz 12 yaşında olduğum için korkudan konuşamadım. Ancak kardeşime de benzer hareketlerde bulununca Shane Hughes'ün maskesi ortaya çıktı. Mahkemeye çıkarılan Shane Hughes, işinden istifa etmek zorunda kaldı. Ben ise yaşadıklarımı hiçbir zaman unutmadım. Psikolojim bozulduğu için okulu bırakmak zorunda kaldı. Chelsea'deki kariyerim de pek iyi gitmedi. Bir türlü kendimi toparlayamadım. Daha sonra psikolojik tedavi görmek için hastaneye yattım. Ancak hayatım bir kez mahvolmuştu. Yapmak istediğim hiçbir şeyi hayata geçiremedim. Umarım bu anlattıklarım benim gibi taciz ve tecavüz mağduru genç kızlara cesaret olur. Onlar da yaşadıklarını iğrenç olayları anlatmaktan korkmazlar. Çünkü korktuğunuz zaman işer daha da kötüye gidiyor." dedi.