Sporun cilt sağlığına faydaları

TAKİP ET

Sporun sağlığımıza faydalarını artık hepimiz biliyoruz, vücudu şekillendirirken, kalp ve damar rahatsızlıkları gibi pek çok hastalığı da önlüyor. Peki, sizlere sağlıklı bir cilt de sağladığını söylesek? Evet, sporun cilde birçok faydası bulunuyor. Düzenli spor yapan kişilerin neden daha genç göründüğü sorusu cevap buldu. İçeriğimizde cilde ne gibi faydaları var? Onu inceleyeceğiz ve çok şaşıracağınız bilgiler bulacaksınız.

Spor yapmak hem beden sağlığına hem de cilt sağlığına birçok katkı sağlıyor. Spor, pırıl pırıl bir cilde kavuştururken aynı zamanda fit bir görüntü de sunuyor. O halde düzenli spor yapmak için artık bir nedenimiz daha oldu. İşte sporun cilt sağlığına faydaları…

Kolajen Üretimini Artırır

Düzenli egzersiz yapmak, yaşlanma belirtilerini azaltıyor. Bu sözü uzmanlardan sıkça duyuyoruz. Spor, ciltteki kolajen üretimini artırır. Yaşlanmayla birlikte azalan kolajen üretimi sonucu cildinde görülen sıkılık kaybı, sarkma ve kuruluk gibi problemlerin önüne geçebilmek için düzenli spor yapmak büyük önem taşıyor. Sporla birlikte cilt hücreleri yenileniyor ve cildin ihtiyacı olan oksijen sağlanıyor.

Kan Dolaşımını Artırır

Spor yapmak, vücuttaki yağ yakımını hızlandırıyor ve vücudu sıkılaştırıyor. Egzersizin vücuttaki kan dolaşımını arttırdığı bir gerçek. Peki, “kan dolaşımının artması cilde nasıl bir fayda sağlar?” diye buna bir bakalım. Kan dolaşımı, vücuda besin yoluyla aldığımız bazı değerli vitamin ve minerallerin deri hücrelerine aktarımını hızlandırıyor. Böylece cilt sağlığında faydası olduğu bilinen C vitamini, kalsiyum ve fosfor gibi vitamin ve mineraller cilt tarafından hızlıca emilerek kişiyi daha sağlıklı bir görünüme kavuşturuyor.

Mimik Çizgilerini Azaltır

Egzersiz sadece, kasları güçlendirerek daha esnek bir form kazandırmıyor aynı zamanda yüz kaslarını da gevşetiyor ve sonucunda ifade çizgilerinde azalma görülüyor. Aynı zamanda gevşeyen kasların, yüzde yeni çizgilerin oluşumunu da önlüyor.

Selülit Oluşumunu Engeller

Cilt sağlığı denince akla her ne kadar yüz güzelliği gelse de aslında birçok kişinin cildinde rahatsız olduğu en büyük konulardan biri de selülit problemidir. Bunlardan kurtulmanın bileti de sporda saklı.  Selülitin bir bölgesel yağlanma problemi olduğunu biliyorsunuz, düzenli yapılan egzersizler sayesinde güçlendirilen kaslar, selülit görünümünün yerini alacak ve geriye gergin ve kusursuz bir cilt gelecek.

Sivilce Oluşumunu Engeller

Egzersiz ile birlikte vücuttaki stresin azaldığı su götürmez bir gerçek. Bu durumun aynı zamanda cildindeki sivilceler de etkili olduğunu biliyor muydunuz? Stresi azaltan spor, stresten oluşan sivilceleri büyük oranda azaltıyor. Bu sayede cildindeki sivilce ve akne problemlerin azalma gösterebiliyor.

Cildi Derinlemesine Temizliyor

Dış etkenler, sigara dumanı, vücuduna uyguladığın çeşitli kremler ve vb. her şey ciltte kirin birikmesine neden olan etmenler arasında. Cildinin maruz kaldığı bu zararlı toksinler, düzenli spor ile ciltten uzaklaşıyor. Terlemeyi sağlayan ve gözeneklerin açılmasına neden olan spor, daha temiz ve arınmış bir cilde kavuşulmasına yardımcı oluyor.

Cilt Sarkmalarını Önlüyor

Düzenli yoga ve esneme gibi hareketler, ciltte gergin bir doku oluşumunu sağlıyor. Bu da olası tüm cilt sarkmalarının önüne geçiyor.

Daha İyi Bir Uyku Sağlar

Yapılan araştırmalar, cildin onarım sürecinin en fazla uyurken gerçekleştirdiğini söylüyor. Dolaylı yoldan cilt sağlığını etkileyen spor, güzel bir cilt için şart. İyi uyumak için de düzenli spor yapmalı ve dinlenme ihtiyacını gidermelisiniz. Sabaha onarılmış ve mükemmel görünen bir cilt ile uyanmak kendinizi çok iyi hissettirecek.

Cilde Parlaklık Veriyor

Spor, kandaki oksijen miktarını artırıyor ve cilt yüzeyindeki damarların genişlemesini sağlıyor. Genişleyen bu damarlar ise cilde daha sağlıklı ve canlı bir görünüm kazandırıyor.

Mutluluk Hormonu Salgılar

Spor, vücutta serotonin yani “mutluluk hormonu” salgılar. Bu sayede strese bağlı cilt solgunluğu, sivilce, akne ve hassas cilt sendromu gibi olumsuz cilt problemlerini, kendinizden uzaklaştırmanıza yardımcı olur.
 

spor cilt sağlığı