Soylu'dan Canlı Yayında Flaş Açıklama: FETÖ'nün Yeni Darbe Planı Var!

TAKİP ET

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu canlı yayında yaptığı, 'FETÖ'nün yeni bir darbe, suikast planları var. Ama buna güçleri yok.' açıklaması ekranlara bomba gibi düştü.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu canlı yayında yaptığı, ‘FETÖ’nün yeni bir darbe, suikast planları var. Ama buna güçleri yok.’ açıklaması ekranlara bomba gibi düştü. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CNN Türk’te Hakan Çelik’in canlı yayın konuğu oldu. Canlı yayında oldukça çarpıcı açıklamalarda bulunan Soylu’nun FETÖ açıklaması da oldukça konuşuldu.

‘DARBE VE SUİKAST PLANLARI VAR’

Canlı yayında FETÖ ile ilgili çok çarpıcı açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ‘Yakaladıklarımız arasında itiraflar var. Bunların kendi aralarında yaptığı planları öğreniyoruz. Yeni bir darbe ve yeni suikast planları var. Ama buna güçleri yok.’ dedi.

‘FETÖ DARBE ÇAĞRISI YAPMAYA DEVAM EDİYOR’

Açıklamalarına devam eden Soylu, ülke içinde hala FETÖ’nün tehdit oluşturabilecek hücreleri olduğunu belirterek, ‘FETÖ sübliminal mesajlarla darbe çağrısı yapmaya devam ediyor. FETÖ sosyal medya üzerinden de destek arıyor.’ ifadelerinde bulundu. 

‘KANDİL TÜRKİYE İÇİN ARTIK YAKIN HEDEF’

Artık Kandil’in Türkiye için yakın hedef olduğunu belirten Süleyman Soylu, ‘Kandil bundan önce bizim için uzak bir hedefti. Şimdi yakın hedef. Uygun anı bekliyoruz. Terörün kaynaklarından biri Kandil’dir. Kandil yalnızca lojistik bir nokta değil aynı zamanda teröründe uluslararası buluşma merkezidir. Kandil Türkiye’nin gücünü sınayan psikolojik bir merkezdir. Kandil aleyhine tek bir laf edemezsiniz. Bu psikolojik baskı Doğu ve Güneydoğu’daki vatandaşlarımızı canından bezdirdi. Bizim orada bulunan vatandaşlarımıza ayrı terör örgütüne ayrı olan davranışımız tüm dengeleri değiştirdi.’ ifadelerinde bulundu. Diğer yandan Soylu, ‘Türk halkı yakın bir zamanda Kahramanlarımızı Kandil’de görecek.’ diyerek Kandil’e operasyonla ilgili bir kez daha ışık yakmış oldu.

 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Canlı yayın Açıklama FETÖ Darbe Suikast İtiraf Kandil Mehmetçik Terörle Mücadele