Soylu-İmamoğlu arasında telefon polemiği: '29 kez o beni telefonla aradı, 11 kez ben onu aradım'

TAKİP ET

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sinan Ateş suikastı hakkında 2 kişinin arandığını açıklandı. İmamoğlu ile arasındaki yaşanan telefon polemiği hakkında da konuşan Bakan Soylu, İmamoğlu ile arasındaki telefon kayıtları sayısı hakkında açıklamalarda bulundu.

İçişleri Bakanı Soylu, düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu, siyaset kulislerinde çokça konuşulan İmamoğlu’nun Soylu’yu aradığına ilişkin iddialara ilişkin açıklamalarda bulundu.

BAKAN SOYLU’NUN AÇIKLAMALARI

Bakan Soylu, yaptığı konuşmasında, “İBB Başkanı yalan kodu içerisine girmiş. Aramalar kayıtlıdır bende. Bugün kadar 40 arama gerçekleştirilmiş, 20 tanesinde karşılıklı görüşme yapılmış. 29 kez karşı taraf aramış. Yavuz hırsız ev sahibini bastırır. Bugünkü basın toplantısında biz iflası görüyoruz. bu adamları yoldan geçerken mi aldın? Ben bu belediyeye almadım kardeşim dedin. Kıvırmak doğru değil. Belediyelerde terörle iltisaklı kişiler çalışamaz. Asıl mesele işe alınırken neden araştırma yapılmadığı. Soruşturma Ankara'da yürüyor. Burada tetiği çekenin haricindekilerden bir kişi daha, hedefimizden 2 kişi aranıyor. Burada onları da bulacağız onları da adalete teslim edeceğiz. Soruşturmanın selameti açısından söyleyeceklerim bu kadar. Sosyal medyadan siyaset üretmek ve tüketmek soruşturmaya selamet getirmez.” ifadelerini kullandı

 

Süleyman Soylu Ekrem İmamoğlu telefon