Sosyal medyada gördü hayatı kabusa döndü! 'İnsanlar benim düştüğüm duruma düşmesinler'

TAKİP ET

Tokat'ta 22 yaşındaki Samet Yıldız bir reklam gördü ardından hayatı kabusa döndü. 30 bin TL'lik bir telefonun çekilişine katılan Yıldız, dolandırıcılara toplamda 77 bin TL, dolandırıldı parasını geri alabilmek için bir hacker ile temas kurdu bu sefer 23 bin TL kaptırdı. Yıldız, yaptığı konuşmasında, "Allah korkuları var ise ben paramı geri istiyorum. İnsanlar da bilinçlensin, benim düştüğüm duruma düşmesinler. Devletimize güveniyorum" ifadelerini kullandı.

Tokat'ta bir mağaza çalışanı olan Samet Yıldız, sosyal medyada gördüğü 30 bin TL'lik bir telefonun çekilişine dahil oldu. Çekilişin ardından 'Kazandınız' mesajını gören Yıldız, dolandırıcılar ve bir hackera toplamda 100 bin TL'sini kaptırarak dolandırıldı. Asgari ücret ile geçindiğini belirten Yıldız, "İnsanlar da bilinçlensin, benim düştüğüm duruma düşmesinler" dedi.

TOPLAMDA 100 BİN TL'SİNİ KAPTIRDI

Kentte bir giyim mağazası çalışanı olan Samet Yıldız, ağustos ayında sosyal medyadan gördüğü 30 bin TL’lik telefon çekilişine katıldı. Yıldız'a 2 günün ardından çekilişten 'Kazandınız' mesajı geldi. Telefonu alabilmek için temasa geçen Yıldız'dan 452 TL gümrük vergisi parası talep edildi. Dolandırıcılar, bu isteklerini yapan Yıldız'dan ardından telefonun IMEI için 3 bin TL daha talep etti. Yıldız bu parayıda verdi. Ardından gümrük vergisi gibi çeşitli bahaneler ile geri ödeneceği öne sürülerek Yıldız'dan daha fazla para talep etti. Hem telefonu hem de ödediği parayı geri alabilmek  ümidiyle bu istekleri yapan Yıldız, bir kısmı bankadan kredi çekerek toplamda 77 bin TL parayı dolandırıcılara verdi. Fakat tüm ödemelerine rağmen telefon verilmeyince dolandırıldığını anladı. Yıldız, bu sefer arkadaşı vasıtasıyla temas kurduğu hackerdan yardım talep etti. Paranın bir kısmını geri almak umudu ile hackerın hesaplara erişim için istediği 23 bin TL parayı verdi.

"FATURANIN YANLIŞ KESİLDİĞİNİ SÖYLEYEREK TEKRAR PARA İSTEDİLER"

Yaşadığı durumu anlatan Yıldız, "Çekiliş sonrası telefonu kazandığım mesajı gönderdiler. Benden gümrük vergisi adı altında 452 TL para istediler. Ben de o parayı gönderdim. O parayı gönderdikten sonra benden IMEI parası olarak 3 bin TL daha istediler. Onu göndermek istemedim. Göndermeyince dava dosyaları attılar. İcraya vereceklerini söylediler. Ben de inandım ve 3 bin TL'yi gönderdim. Geri iade yapacaklarını söylediler. Daha sonra farklı bahaneler 4 bin, 5 bin TL şeklinde parça parça para istediler. O paraları da fatura, gümrük vergisi gibi farklı bahaneler sundular. Bunların yasal olduğunu, paralarının tamamının geri iade olacağını söylediler. Daha sonra bana sahte bir banka dekontu ile 47 bin TL iade göndermiş gibi yaptılar. Ben sahte olduğunu anlamadım. Benden o fazla göndermiş gibi gözüken parayı istediler. Onu da gönderdim. Faturanın yanlış kesildiğini söyleyerek tekrar para istediler. İlk başta 3-4 bin derken, 10, 15, 27 bin TL gibi paralar istediler. Bunları gönderdikten sonra geri istedim ama para gelmedi. Aksine benden 38 bin TL daha istediler. O parayı göndermedim ama toplamda 77 bin TL param gitti. Dolandırıldığımı anlayınca emniyete giderek suç duyurusunda bulundum." dedi.

"HACKERA DA 23 BİN TL KAPTIRDIM"

Parasını geri almak için yardım alan Yıldız, "Bir arkadaşım aracılığıyla ulaştığım, kendisini hacker olarak tanıtan bir kişi yardım edebileceğini söyledi. Başından böyle bir olay geçtiğini ve kurtardığını söyledi. Bizim paramızı da kurtaracağını ve 5 bin TL bir masraf tutacağını söyledi. Ben de inandım, kabul ettim. O gece bize haber yolladı, adamların hesaplarını bloke ettiğini ve hesapların yurt dışında olduğunu, onu da kendisini yapamadığını ifade etti. Yurt dışından başkasına yaptıracağını söyleyerek 10 bin TL istedi, onu da gönderdim. 'Kesin alacağım' diye konuştu. Daha sonra avukat ücreti diye farklı şekillerde para istedi ve toplamda ona da 23 bin TL para kaptırmış oldum" şeklinde konuştu.

"İNSANLAR BENİM DÜŞTÜĞÜM DURUMA DÜŞMESİNLER"

Vatandaşlara uyarıda bulunan Yıldız, "İlk dolandırıldığımda kredi çekmek zorunda kaldım. Şu an onun borcunu ödüyorum. 5 bin 500 TL maaş alıyorum. 5 bini zaten krediye kesiliyor. Bana da 500 TL kalıyor. Allah korkuları var ise ben paramı geri istiyorum. İnsanlar da bilinçlensin, benim düştüğüm duruma düşmesinler. Devletimize güveniyorum" ifadelerini kullandı.

Tokat dolandırıcılık 100 bin TL