Sosyal Medya Utandırdı! Kuzey Irak'taki Deprem'e Sevindiler: "Beter Olun"

TAKİP ET

Dün gece saat 21.20 sularında Kuzey Irak'ta meydana gelen 7,3 şiddetindeki depremin ardından acı bilanço açıklanmaya devam ederken sosyal medyada depremle ilgili yayınlanan mesajlar insanlıktan utandırdı. Sosyal medyada yapılan 'Beter olun' şeklindeki nefret dolu mesajlar dehşete düşürdü.

Dün gece saat 21.20 sularında Kuzey Irak’ta meydana gelen 7,3 şiddetindeki depremin ardından acı bilanço açıklanmaya devam ederken sosyal medyada depremle ilgili yayınlanan mesajlar insanlıktan utandırdı. Sosyal medyada yapılan ‘Beter olun’ şeklindeki nefret dolu mesajlar dehşete düşürdü.

Kuzey Irak’ta merkez üssü Süleymaniye olan ve Halepçe kentine de yansıyan 7,3 şiddetindeki deprem yaklaşık 7 ülkede hissedildi. Türkiye’nin doğusunda da hissedilen ve korku yaşatan deprem sonrasına ölü ve yaralı sayıları açıklanmaya devam ederken sosyal medyadan yapılan ırkçı paylaşımlar insanlıktan utandırdı. 

‘BETER OLUN’

Ülkede büyük korku ve panik yaratan depremden gelen görüntüler depremin şiddetini gözler önüne sererken deprem, Türkiye’de dahil olmak üzere, Suriye, Kuveyt, İran Azerbaycan ve Birleşik Arap Emirlikleri ülkelerinden de yakından hissedildi. Depremle ilgili sosyal medyadan yapılan ırkçı paylaşımlar ise dehşete düşürdü. İnsanlıktan utandıran mesajlarda şiddetli depremin merkez üssü olan bağımsızlık referandumunun gerçekleştiği kent olan Süleymaniye’de meydana gelmesi sosyal medyada nefret mesajları atılmasına neden oldu. Sosyal medyada paylaşılan mesajlarda, ‘Beter olun’ şeklinde çirkin söylemler kullanıldı.

 

Kuzey Irak Deprem 7.3 Ölü Yaralı Sosyal Medya Paylaşım Nefret paylaşımları Utandırdı Süleymaniye