Sosyal Medya Bunu Konuşuyor! E-Devlet'te Soy Ağacına Bakan Genç Gördüğü Şeye İnanamadı

TAKİP ET

Türkiye'nin son günlerdeki gündem konusu olan e-devlet soy ağacı sorgulama sisteminde günlerdir yaşanan sorun devam ederken soy ağacını sorgulamak için e-devlete giren bir vatandaş 1844 yılında doğan ninesinin yaşadığını görerek büyük şok yaşadı.

Türkiye’nin son günlerdeki gündem konusu olan e-devlet soy ağacı sorgulama sisteminde günlerdir yaşanan sorun devam ederken soy ağacını sorgulamak için e-devlete giren bir vatandaş 1844 yılında doğan ninesinin yaşadığını görerek büyük şok yaşadı.

E-devlet’te yeni çıkan alt-üst soy ağacı sorgulama sisteminde günlerdir devam eden sorun henüz net olarak çözülemezken e-devlet’ten soy ağacına bakmak isteyen bir vatandaş gördüğü şey karşısında büyük şaşkınlık yaşadı. 

1844 DOĞUMLU NİNESİNİN YAŞADIĞINI GÖRDÜ

E-Devlet’te İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve işleme konan alt-üst soy ağacı bilgisi sorgulamanın işleme konulduğu ilk günden itibaren büyük ilgi gördüğü ve yaşanan yoğunluk nedeniyle sitenin çöktüğü biliniyordu. Bugün itibariyle sorunun giderildiği belirtilirken birçok vatandaş yine sitede sorun yaşadığını ve siteye ulaşamadığını iddia etti. Sitede soy ağacını sorgulayan bir vatandaşın ise 1844 yılında doğan ninesinin hala sağ olarak göründüğü ve bu bilgi karşısında büyük şok yaşadığını sosyal medya üzerinden paylaştığı görüldü. Sosyal medyada büyük yankı uyandıran bu durum paylaşım rekoru kırdı.

BİRÇOK KİŞİ BU SORUNLARLA KARŞILAŞIYOR

1844 yılında doğan ninesinin sağ olarak görüldüğünü belirten vatandaş sosyal medyada ilgi odağı oldu. Öte yandan birçok vatandaş bu tür sorunlarla karşılaştığını hatta 1800’lü yıllarda yaşayan vatandaşların soyadları olmasının da büyük dikkat çektiği öğrenildi.

 

E-Devlet Soy ağacı Alt üst soy ağacı 1844 yılı