Son Dakika! Zaman Gazetesi Davasında FETÖ'den Yargılanan Yazarların Cezaları Belli Oldu

TAKİP ET

FETÖ soruşturması kapsamında kapatılan Zaman Gazetesi davasında gazetenin eski yazarları için istenen cezalar belli oldu. Dava kapsamında Mümtazer Türköne ve Mustafa Ünal'a 10 yıl 6'şar ay hapis cezası verildiği öğrenildi.

FETÖ soruşturması kapsamında kapatılan Zaman Gazetesi davasında gazetenin eski yazarları için istenen cezalar belli oldu. Dava kapsamında Mümtazer Türköne ve Mustafa Ünal’a 10 yıl 6’şar ay hapis cezası verildiği öğrenildi.

Fetullahçı Terör Örgütü’nün yayın organı olduğu gerekçesiyle 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrasında kayyuma devredildikten sonra kapatılan Zaman Gazetesi eski yazarlarının yargılandığı davada, sanıklar Ali Bulaç ve Şahin Alpay’ın 8 yıl 9’ar ay, Mümtazer Türköne ve Mustafa Ünal’ın ise 10 yıl 6’şar ay hapis cezasına çarptırıldığı öğrenildi.

CEZALAR BELLİ OLDU

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, 4’ü tutuklu olan 11 sanığın yargılandığı davaya ilişkin karar açıklandı. Mahkemeden verilen karara göre, gazetenin eski yazarlarından Ali Bulaç ve Şahin Alpay’ın ‘Silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçundan 8 yıl 9’ay ve sanıklar Mümtazer Türköne ve Mustafa Ünal’ın ise aynı suçtan 10 yıl 6’şar ay hapis cezasına çarptırıldığı belirtildi. 

1 SANIĞA TAHLİYE

Mahkeme heyeti, tutuklu sanık olan Ahmet Turan Alkan’ın ise tahliyesine karar verdi.

 

Son dakika FETÖ Zaman Gazetesi Dava Mahkeme Ceza