Son Dakika! Yunan Hükümet'inden Darbeci Asker Kararına Sert Tepki: İptal Edilsin

TAKİP ET

Yunanistan'da mahkemenin verdiği kararla darbe gecesi ile ilgili yeterli delili olmamasından dolayı serbest bırakılan ve Yunan İltica Komisyonu tarafından ilticası kabul edilen darbeci asker hakkında Yunan hükümetinden kararın iptal edilmesi talep edildiği öğrenildi.

Yunanistan’da mahkemenin verdiği kararla darbe gecesi ile ilgili yeterli delili olmamasından dolayı serbest bırakılan ve Yunan İltica Komisyonu tarafından ilticası kabul edilen darbeci asker hakkında Yunan hükümetinden kararın iptal edilmesi talep edildiği öğrenildi.

Yunan hükümetinden darbeci askerlerle ilgili verilen karara itiraz geldi. Yunan İltica Komisyonu kararına itiraz eden Yunan hükümetinin mahkeme tarafından darbeci askere verilen serbestlik kararının iptal edilmesini istediği öğrenildi. Yunan hükümetinden yapılan iptal isteği sonucunda net kararın Yunan mahkemesi tarafından verileceği bilgisine ulaşıldı.

İTİRAZ DİLEKÇESİNİ İLETTİLER

Alınan son bilgilere göre, Yunanistan Başbakanlık ofisinden yapılan açıklamda, Yunan hükümetinin darbeci askerlerle ilgili verilen karara ilişkin verilen iltica ve serbest kalma kararına ilişkin itiraz dilekçesi ile gerekli mercilere başvuru yapıldıı belirtildi. Dilekçede, Yunan hükümetinin darbeci 8 asker kararı konusunda her zamanki tutumunun devam ettiği ve son olarak darbeci askerlerden biri hakkında verilen iltica ve serbest bırakma kapsamındaki karara itiraz edildiği ifadeleri bulundu.

Yunan Hükümeti Darbeci askerler Mahkeme İtiraz Karar İltica verilecek mi Serbest kalacak mı Türkiye