Son Dakika! YÖK'ten Bomba YKS Açıklaması: Adaylara Müjde Geldi

TAKİP ET

YÖK, YKS için yaptığı açıklamada tercih yapacak adaylara müjdeyi verdi ve adayların lehine barajları genişlettiğini duyurdu.

YÖK, YKS için yaptığı açıklamada tercih yapacak adaylara müjdeyi verdi ve adayların lehine barajları genişlettiğini duyurdu.

Geride bıraktığımız günlerde açıklanan YKS sonuçlarının ardından YÖK’ten adayları sevindirecek bir açıklama geldi. YÖK, YKS ile ilgili yeni bir düzenleme yaparak hukuk, mühendislik, tıp, mimarlık ve öğretmenlik programlarının baraj sıralamasını yükselttiğini duyurdu.

YÖK’TEN MÜJDELİ AÇIKLAMA

YÖK’ten yapılan açıklamada, ‘Yeni YÖK olarak yükseköğretim sistemimizde eğitim-öğretimin niteliğinin arttırılmasına büyük önem atfediyor ve bu maksatla düzenlemeler gerçekleştiriyoruz. Konuyla ilgili paydaşlarımızın fikirlerini alarak yaptığımız bu düzenlemeler, eğitim-öğretim süreçlerimizin girdilerine, içeriklerine ve çıktılarına odaklanıyor.’ dendi. 

ASGARİ BAŞARIDA SIRALAMA SAYISI YENİDEN BELİRLENDİ

Yapılan açıklamada, sınav sonuçları, kontenjanlar ve farklı puan türlerinde tercih hakkı kazanan öğrenci havuzunun genişlemiş olması durumunun analiz edildiği ve bu analizler sonucunda öğrencilerin lehine olmak üzere daha önceki yıllarda yürürlüğe konulan bazı programlara ait başarı sırası sınırlamasının gerekli olan asgari başarı sırası sınırlarının bu yıl için yeniden belirlendiği aktarıldı. İşte belirlenen asgari başarı sıralaması;
Program Türü İlgili Puan Türü Başarı Sırası
Hukuk programları EA En düşük 190 bininci (190.000)
Mühendislik programları SAY En düşük 300 bininci (300.000)
Mimarlık programları SAY En düşük 250 bininci (250.000)
Tıp programları SAY En düşük 50 bininci (50.000)
Öğretmenlik programları ilgili Puan Türünde En düşük 300 bininci (300.000), (Orman. Ziraat. Su Ürünleri Fakülteleri programlan ile Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği programlan hariç; Ziraat Fakültelerinin Gıda Mühendisliği programlan dâhil), (Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık programı dâhil)

 

Son dakika YÖK YKS Sınav Değişim Tercih Kontenjan Müjde