Son dakika! YKS tercih sonuçları açıklandı

TAKİP ET

Milyonlarca üniversite adayının merakla beklediği YKS tercih sonuçları açıklandı. ÖSYM'den yapılan son dakika açıklamasında sonuçların AİS üzerinden erişime açıldığı duyuruldu.

Milyonlarca üniversite adayının merakla beklediği YKS tercih sonuçları açıklandı. ÖSYM’den yapılan son dakika açıklamasında sonuçların AİS üzerinden erişime açıldığı duyuruldu. ÖSYM’den yapılan son dakika açıklamasında, 2020 YKS yükseköğretim programlarına merkezi yerleştirme işlemlerinin tamamlandığı bilgisine yer verildi. İşte tüm detaylar…

Sonuçlara Nereden Ulaşılacak?

YKS 2020 heyecanının ardından tercih sonuçlarını büyük bir merakla bekleyen ön lisans ve lisans programına yerleşecek adaylar ÖSYM’den gelen son dakika açıklamasıyla birlikte sonuç sorgulama ekranına odaklandı. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün’den gelen son dakika açıklamasında, YKS yerleştirme sonuçlarının açıklandığını ve adayların sonuçlara sonuc.osym.gov.tr adresinden ulaşabilecekleri bilgisine yer verildi.


YKS Ek Tercihleri Ne Zaman?

YKS 2020 tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından YKS 2020 ek tercihlerin ne zaman yapılacağıyla ilgili sorular sorulmaya başlandı. YKS 2020 ek tercih işlemlerinin yapılacağı tarihle ilgili henüz yapılan resmi bir açıklama bulunmuyor. Geride bıraktığımız yıl YKS tercihleri 6 Ağustos 2019 tarihinde açıklanırken YKS ek tercihleri ise 5-11 Eylül 2019 tarihinde yapılmıştı.


Üniversiteler Hangi Tarihte Açıklanacak?

Dünya genelinde etkili olan yeni tip koronavirüs salgını sebebiyle eğitim öğretimdeki durum herkesin kafasını karıştırırken milyonlarca öğrenci okulların açılacağı tarihi merakla bekliyor. Yeni eğitim öğretim yılı için üniversitelerin açılış tarihiyle ilgili yapılan son açıklamada 1 Ekim 2020 tarihi sonrası gösterilmiş ve üniversitelerdeki eğitimin bu tarihten sonra başlayacak şekilde planlanması istenmişti. 
 

yks 2020 tercih