Son Dakika! Yaz Saati Uygulaması Hakkında Önemli Karar

TAKİP ET

Fazlasıyla tartışmaya neden olan ve değişeceği iddia edilen yaz saati uygulamasının sürekli olması için adım atıldı. Sürekli yaz saati uygulamasının 'Torba Yasa'ya eklendiği ve düzenlemenin Meclis'te görüşüleceği belirtildi.

Fazlasıyla tartışmaya neden olan ve değişeceği iddia edilen yaz saati uygulamasının sürekli olması için adım atıldı. Sürekli yaz saati uygulamasının ‘Torba Yasa’ya eklendiği ve düzenlemenin Meclis’te görüşüleceği belirtildi.

Sürekli Yaz Saati uygulamasının Torba Yasa’ya eklendiği ve yasaya eklenen uygulamanın Meclis’te görüşüleceği öğrenildi. Geçtiğimiz yıl yaz saati uygulaması değişmemiş ve kış saatine geçiş yapılmamıştı. Oldukça fazla tartışmaya neden olan yaz saati uygulaması hakkında alınan son dakika bilgisi sürekli yaz saati uygulaması için önemli bir adım atıldığını gösterdi.

‘VERİMLİLİK İÇİN ÖNEMLİ’ 

Yaz saati uygulaması hakkında açıklama yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, uygulamanın Türkiye’nin verimliliği hususunda oldukça önemli katkısı olduğunu ve rakamsal olarak raporların yeni geldiğini belirtmişti. Albayrak, yaz saati uygulamasının geçtiğimiz 540 milyon liraya yakın bir tasarruf sağladığını ve çok ciddi bir pozitif etkisinin olduğunu belirtmişti. Albayrak, yaz saatinin sürekliliğinin devam edeceğini se söylemişti. Enerji Bakanı Berat Albayrak’ın açıklamaları sonrasında bugün yapılan son dakika açıklamasında sürekli yaz saati uygulamasının Torba Yasa’ya eklendiği ve konunun Meclis’te görüşüleceği belirtildi.

 

Yaz Saati uygulaması Sürekli yaz saati Torba Yasa Meclis Son dakika Açıklama Enerji Bakanı Berat Albayrak