Son Dakika! Türkiye ve ABD Arasındaki Anlaşma Sonrası YPG'den İlk Çekilme Adımı Geldi

TAKİP ET

Türkiye ve ABD arasında gerçekleşen Münbiç anlaşması sonrasında YPG'den Münbiç ile ilgili gelen ilk açıklamada, 'Üst düzey askeri yetkili' olarak isimlendirdikleri teröristlerin Münbiç'ten çekilmeye başlayacakları duyuruldu.

Türkiye ve ABD arasında gerçekleşen Münbiç anlaşması sonrasında YPG’den Münbiç ile ilgili gelen ilk açıklamada, ‘Üst düzey askeri yetkili’ olarak isimlendirdikleri teröristlerin Münbiç’ten çekilmeye başlayacakları duyuruldu.

Dün, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Washington’da ABD’li mevkidaşı Pompeo ile yaptığı görüşme sonucunda Münbiç konusunda anlaşmaya varıldığı ve Türkiye ile ABD’nin kontrolü beraber sağlayacağı belirtilmişti.

YPG’NİN MÜNBİÇ’TEN ÇEKİLMESİ KONUSUNDA ANLAŞILDI

Öte yandan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD’de gerçekleşen görüşme sonrasında yaptığı açıklamada, YPG’nin Münbiç’ten çekilmesi konusunda da anlaşmaya varıldığını aktardı. 

YPG’DEN AÇIKLAMA GELDİ

Dünyaca ünlü haber ajansı olan Reuters’in haberine göre, yapılan anlaşma sonrasında terör örgütü YPG tarafından gelen ilk açıklamada, ‘Üst düzey askeri yetkili’ olarak isimlendirdikleri teröristlerin Münbiç’ten çekileceğini duyurdukları belirtildi.

Ayrıntılar Geliyor...

 

Son dakika Mevlüt Çavuşoğlu ABD Türkiye MMünbiç YPG