Son Dakika! TSK Bunu İkinci Kez Yapıyor: Türk Jetleri Afrin'de Sivillere Havadan Bildiri Attı

TAKİP ET

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Afrin'e yönelik olarak düzenlenen Zeytin Dalı harekatı 56. gününde devam ediyor. Afrin ilçe merkezi, TSK ve ÖSO tarafından tamamen kuşatıldı. Az önce geçen bir son dakika haberinde ise TSK'nın Afrin'e havadan bildiri attığı belirtildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Afrin’e yönelik olarak düzenlenen Zeytin Dalı harekatı 56. gününde devam ediyor. Afrin ilçe merkezi, TSK ve ÖSO tarafından tamamen kuşatıldı. Az önce geçen bir son dakika haberinde ise TSK'nın Afrin'e havadan bildiri attığı belirtildi. 

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında kuşatılan Afrin’de yaşayan sivilleri Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından jetlerden bildiri atıldı. Bildirinin Türkçe ve Arapça olarak yazıldığı, sivillerden TRT Radyosu'nu dinlemeleri istendiği öğrenildi. 

HAVADAN BİLDİRİ ATILDI
TSK Tarafından Afrin’de yaşayan sivillere havadan atılan bildiride, 
"Değerli Afrinli Kardeşlerimiz, PKK/PYD/YPG/DEAŞ terör örgütleri yıllardır size ve bize maddi ve manevi zararlar veriyor. Sizleri evinizden, yurdunuzdan, sevdiklerinizden mahrum ettiler. Teroristlere dur demenin zamanı geldi. Tek hedefimiz size eziyet eden terör örgütleridir. Teröristlerden, terörist mevzi ve barınaklarından uzak durun. Sizi ve çocuklarınızı kalkan olarak kullanmalarına izin vermeyin. Afrin'den ayrılmak isteyenler, TSK'nın garantisi altında olacaklardır. Teröristler tarafından zorla silah altına alınanlar; sizler de en kısa zamanda silahlarınızı bırakın, evlerinize dönün. TRT radyosunu dinleyin." ifadeleri kullanıldı. 

son dakika son dakika haberi son dakika afrin afrin haber haberler bildiri tsk bildiri afrin son dakika suriye son dakika zeytin dalı harekatı