Son Dakika! Trump'un İddiaları Yalanlandı

TAKİP ET

Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın kaybolmasının ardından Trump Amerikalı müfettişlerin yönlendirildiğini belirtmişti. Bunun ardından Trump'un iddialarının yalanlanması dikkat çekti.

Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın kaybolmasının ardından Trump Amerikalı müfettişlerin yönlendirildiğini belirtmişti. Bunun ardından Trump'un iddialarının yalanlanması dikkat çekti. 

Suudi asıllı gazeteci Cemal Kaşıkçı geçtiğimiz günlerde girmiş olduğu Başkonsolosluktan çıkamamıştı. Ünlü gazetecinin arkasında herhangi bir delil bırakmadan ortadan kaybolması çeşitli iddiaları ortaya getirdi. Özellikle Suudi Arabistan'da gelen özel uçaklı suikast timi olarak anılan timin gelmesi ünlü gazetecinin öldürüldüğü iddialarını gündeme getirmişti. 

Ünlü gazetecinin bir süredir tehdit edildiği ve görmemesi gereken bir belge ya da duymaması gereken bir bilgi duyduğu iddia edilmişti. Konu hakkında geniş çaplı bir soruşturma başlatıldı. Olay soruşturulurken ABD Başkanı Donald Trump tarafından son dakika açıklaması yapıldı. 

TRUMP'UN İDDİALARI YALANLANDI

Donald Trump ünlü gazetecinin sır dolu kaybının ardından dikkat çeken açıklamalarda ve iddialarda bulundu. Başkonsolosluk binasında kaybolmasının ardından bu süreçte 'ABD müfettişlerini konuyu araştırmaları için görevlendirdik' ifadelerini kullanması bir anda dikkat çekmişti. Ancak diplomatik kaynaklar açıklamanın ardından çok zaman geçmeden böyle bir durumun kesinlikle söz konusu olmadığını dile getirdiler. Böylece ABD Başkanı tarafından ortaya atılan iddianın yalanlandığı görüldü. Trump yapmış olduğu açıklamalarda 'Suudi gazetecinin akıbeti tüm dünyada olduğu gibi bizimde gündemimizde. Ne olduğunu bulmak zorunda hissediyoruz. Gazetecilere düşüncelerinden dolayı bunun yapılmasını engellemeliyiz. Bu bizim ve dünya için son derece ciddi bir durum' dedi. Ancak diplomatik kaynaklar ABD'li müfettişlerin işin içine girmesinin ve dahil olmalarının mümkün olmadığı belirtildi. 

cemal kaşıkçı donald trump iddialar yalanlandı