Son Dakika! Trump Fethullah Gülen'i İade Edecek!

TAKİP ET

ABD Başkanı Donald Trump Fethullah Gülen'in iade edilmesi için yolların bulunması amacıyla bakanlıklara talimatlar verdiğini açıkladı.

ABD Başkanı Donald Trump Fethullah Gülen'in iade edilmesi için yolların bulunması amacıyla bakanlıklara talimatlar verdiğini açıkladı. 

ABD ile Türkiye arasında devam eden FETÖ soruşturmasında örgütün elebaşısı Fethullah Gülen'in Amerika'da yaşıyor olması zaman zaman ülkeler arası gerilimin yaşanmasına neden olmuştu. Bunun üzerine Amerika başkanından önemli bir adım geldi. İade talebi için adımlar atıldığını ve bu konuda yasal yolların devreye girmesini istedi. 

ABD Başkanı Donald Trump son olarak FBI, ABD Adalet Bakanlığı, ABD İçişleri Bakanlığı ile birtakım görüşmeler düzenledi. Bu görüşmelerin ardından Fethullah Gülen'in yakalanması adına yasal yolların bulunması için gerekli mercilere emirler verdiği öğrenildi. Trump yönetimi önceliğin Türk yetkililerde olduğunu ve iadenin yapılmasını ancak bunun gerçekleşmemesi halinde Güney Afrika'ya gönderilmesini istedi. 

FETHULLAH GÜLEN'İN ABD'DEN ÇIKARILMASI İSTENİYOR

Trump yönetiminin üst düzey isimleri tarafından yapılan görüşmeler sonrasında Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kaşıkçı cinayeti sebebiyle Suudi Arabistan üzerinde kurduğu baskının azaltılması amaçlanıyor. Bunu sağlamak için FETÖ elebaşısı olarak kabul edilen Fethullah Gülen'in ülkeden biran önce çıkarılması amaçlanıyor.  Ancak ülkeden çıkarmak için yasal yollar aranmaya başladı. Bunun için ABD Başkanı Donald Trump gerekli mercilere tüm emirleri verdiği öğrenildi. Konu hakkında çalışmalar devam ediyor. Türk yetkililere teslim edilmemesi halinde Güney Afrika'ya gönderilmesi için birtakım çalışmalar yürütülüyor

fethullah gülen donald trump abd başkanı