Son Dakika! Tahliye Edilen Rahip Brunson ABD'ye Doğru Yola Çıktı, İşte Brunson'ın Son Görüntüleri

TAKİP ET

Hakkında tahliye kararı verilen Rahip Brunson'ın İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda kendisi bekleyen özel bir uçakla ABD'ye doğru yola çıktığı öğrenildi.

Hakkında tahliye kararı verilen Rahip Brunson’ın İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nda kendisi bekleyen özel bir uçakla ABD’ye doğru yola çıktığı öğrenildi.

Hakkında PKK ve FETÖ’ye casusluk yaptığına dair iddialar ortaya çıkan ve bu iddialarla 35 yıl hapis cezasıyla yargılanmasına karar verilen Papaz Andrew Craig Brunson hakkında mahkeme kararını verdi. Görülen davada mahkeme Brunson hakkında, ev hapsi ve yurt dışı yasağını kaldırma kararı verirken 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verildiği fakat yattığı sürenin göz önüne alınarak tahliye edildiği belirtildi. Hakkında tahliye kararı verilen Brunson kararın ardından Alsancak’ta bulunan evine geçti ve saatler 21.40’ı gösterirken evinden ayrılarak ABD’ye doğru yola çıkmak üzere havalimanına doğru hareket etti.

ÖZEL UÇAKLA ABD’YE DOĞRU YOLA ÇIKTI

Türkiye ve ABD arasında kriz yaşanmasına sebep olan Brunson hakkında verilen tahliye kararı sonrasında ABD’nin Brunson için tüm hazırlıklarını yaptığı öğrenildi. Özel bir ekiple evinden alındığı öğrenilen Brunson’ın Adnan Menderes Havalimanı’na götürüldüğü burada Almanya’dan gelen özel uçakla ABD’ye doğru yola çıktığı öğrenildi. Ayrıca Brunson için askeri bir özel uçakta hazırlandı. 

son dakika ABD Türkiye rahip brunson izmir tahliye dolar Trump Erdoğan uçak