Son Dakika! Suudi Arabistan'dan Korkunç Bir Haber Daha: Bir Gazeteci Daha İşkence ile Öldürüldü

TAKİP ET

Cemal Kaşıkçı olayı dünya gündeminde hala sıcaklığını korurken Suudi gazeteci Turki Bin Abdul Aziz Al Jasser'in bir Twitter hesabından Suudi Arabistan'daki insan hakları ihallerini paylaştığı gerekçesiyle tutuklu bulunduğu cezaevinde işkence yapılarak öldürüldüğü öne sürüldü.

İstanbul'da bulunan Suudi Arabistan Başkonsolosluğu’nun Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesinden Bir ay sonra ikinci bir gazetecinin öldüğü haberi gündeme geldi. Suudi Arabistan'da tutuklu bulunan Suudi Arabistanlı bir gazetecinin Cezaevi'nde İşkence yapılarak öldürüldüğü öne sürüldü. İngiliz basınında yer alan haberlere göre Geçtiğimiz hafta Suudi yetkililer tarafından yakalanan gazeteci Al Jasser’in hapishanede vahşi bir şekilde öldürüldüğü iddiası gündeme geldi. Alınan bilgiye göre Turki Bin Abdul Aziz Al-Jasser Dubai'de bulunan Twitter'ın bölgesel ofisindeki Suudi ajanların kendisini bulmasıyla yakalandı. Gazetecinin Twitter'da açılan Kashkool isimli Bir hesaptan Suudi yetkilileri ve Kraliyet Ailesi mensuplarının insan hakları ihlallerini paylaştığı iddia edildi. Son dönemlerde Suudi Arabistan'ın Siber ordusu olduğu iddia ediliyordu. İsimsiz kaynaklardan alınan bilgilere göre Busso diye casuslar Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Salman ın eski sosyal medya danışmanı Suud El-Kahtani tarafından kurulan bu siber ordunun bir parçası olarak kabul ediliyor.

 

suudi arabistan işkence son dakika gazeteci ölüm cemal kaşıkçı Turki Bin Abdul Aziz Al Jasser son dakika suudi arabistan cinayet