Son Dakika! Suriye'den Vatandaşlarına Çağrı: Geri Dönün

TAKİP ET

Suriye Dışişleri Bakanlığı'ndan yurt dışına kaçan Suriyeli vatandaşlara çağrı geldi. Ülkelerinin artık güvenli olduğunu belirten Bakanlık, vatandaşlarının ülkelerine dönmelerini talep etti.

Suriye Dışişleri Bakanlığı’ndan yurt dışına kaçan Suriyeli vatandaşlara çağrı geldi. Ülkelerinin artık güvenli olduğunu belirten Bakanlık, vatandaşlarının ülkelerine dönmelerini talep etti.

Suriye’de yaşanan iç savaş nedeniyle milyonlarca Suriyeli ülkelerinden kaçarak hayatta kalmak istedi. Suriye Dışişleri Bakanlığı’na bağlı olan bir kaynaktan yapılan açıklama resmi haber ajansı SANA’da yayımlandı. Açıklamada, Suriye dışındaki Suriyeli vatandaşların ülkelerine geri dönmeleri istendi. 

TÜRKİYE’DE YAKLAŞIK 3.5 MİLYON SURİYELİ BULUNUYOR

Ülkelerinde yaşanan iç savaş sebebiyle yurtlarını terk eden Suriyeli vatandaşlar Türkiye’ye sığındı. Birçoğu yurt dışına kaçan ve hayatta kalmak için mücadele eden Suriyeli sığınmacılara kapılarını sonuna kadar açan ve sahip çıkan Türkiye oldu. Şu andaki resmi rakamlara göre Türkiye’de yaklaşık 3.5 milyonu aşkın Suriyeli bulunuyor.

SURİYE’DEN DÖNÜN ÇAĞRISI

Suriye Dışişleri Bakanlığı’ndan vatandaşlarına yapılan çağrıda, Suriye’deki birçok bölgenin terörden temizlendiği ve büyük bir kısmında güvenliğin sağlandığı belirtildi. Suriyeli vatandaşlarına dönme çağrısı yapan Bakanlık, vatandaşların can ve mal güvenliklerinin yanı sıra onurlu yaşam ve temel gereksinimlerini karşılama sorumlulukları olduğunu aktardı. Aynı zamanda yetkililerin insani yardım örgütlerinin ve uluslararası toplumun bu sorumluluğa destek vermesini ve yurt dışındaki Suriyelilerin vatanlarına gönüllü olarak dönmesi için gerekli olan katkının sunulması gerektiği belirtildi. 

 

Suriye Sığınmacı Mülteci Türkiye Suriye Dışişleri Bakanlığı Çağrı SANA