Son Dakika! Suriye'den TSK'ya Tansiyon Yükselten Uyarı: "İdlib'ten Derhal Çekilin"

TAKİP ET

Alınan son dakika bilgisine göre, Suriye resmi haber ajansı SANA'dan geçen haberde Esad rejiminin İdlib'e giriş yapan Türkiye'ye çekilme uyarısı yaptığı belirtildi.

Alınan son dakika bilgisine göre, Suriye resmi haber ajansı SANA’dan geçen haberde Esad rejiminin İdlib’e giriş yapan Türkiye’ye çekilme uyarısı yaptığı belirtildi.

Esad rejiminden TSK’ya tansiyonu yükselten bir uyarı yapıldı. TSK’nın askeri birliklerle İdlib’e girmesinden rahatsız olan Esad rejimi TSK’nın bölgeden çekilmesini istediği ve uyarıda bulunduğu belirtildi. Suriye’nin resmi ajansı olan SANA’dan geçen haberin Suriye Dışişleri Bakanlığından alınan yetkiyle bu bilginin paylaşıldığını belirttiği de gelen bilgiler arasında yer aldı. Haberde geçen bilgilerde, Türkiye’nin İdlib’e başlattığı askeri intikalin Suriye’nin egemenlik ve toprak bütünlüğüne yönelik olarak bariz bir saldırı olduğu ve Uluslararası hukuk ve ilkelerine açık bir ihlal olarak değerlendirildiği de belirtildi. 

TSK ASTANA SÜRECİ KAPSAMINDA İDLİB’E GİRMİŞTİ

İdlib’e askeri intikal gerçekleştiren TSK’nın intikal ile ilgili yaptığı açıklamasında, bu kararın ASTANA süreci kapsamında olduğu ve bölgedeki gerginliği azaltmak, ihtiyaç sahiplerine ihtiyaç ulaştırmak ve ateşkesi tesis etmek amacında olunduğu belirtilmişti. TSK unsurları, 8 Ekim 2017 tarihinden itibaren keşif faaliyetlerine başlamış ve koordineli olarak 12 Ekim 2017 tarihiden itibaren Gözlem Noktalarını Teşkil faaliyetlerine başlamıştı. Sürecin ASTANA kararlarına göre yürütüldüğünü belirten TSK, Garantör ülkelerce mutabık kılınan angajman kuralları içerisinde bu intikalin sürdürüldüğünü de belirtmişti. 

 

son dakika Suriye Esad rejimi İdlib TSK uyarı SANA Ajansı İdlibten çekilme uyarısı