Son Dakika! Şırnak Uludere'de Askeri Helikopter Düştü 13 Asker Şehit Oldu!

TAKİP ET

Şırnak'tan acı bir son dakika haberi geldi. Şırnak'ın Uludere İlçesine bağlı olan Şenoba beldesinde askeri helikopterin düştüğü bilgisi alındı. Düşen helikopterde biri Tümen komutanı olmak üzere 13 şehit olduğu belirlendi. Yaşanan olayla ilgili valilikten açıklama geldi. Yapılan açıklamaya göre askeri helikopterin yüksek gerilim hattına takılarak düştüğü bilgisi verildi.

Şırnak’tan acı bir son dakika haberi geldi. Şırnak’ın Uludere İlçesine bağlı olan Şenoba beldesinde askeri helikopterin düştüğü bilgisi alındı. Düşen helikopterde biri Tümen komutanı olmak üzere 13 şehit olduğu belirlendi. Yaşanan olayla ilgili valilikten açıklama geldi. Yapılan açıklamaya göre askeri helikopterin yüksek gerilim hattına takılarak düştüğü bilgisi verildi. 

Şırnak’tan acı haber geldi. Uludere ilçesine bağlı olan Şenoba beldesinde bir askeri helikopterin düştüğü bilgisi geldi. Kalkan Coogeer tipi helikopterin havalandıktan 3 dakika sonra yüksek gerilim hattına takılarak düştüğü belirlendi. Yaşanan helikopter kazasının haberi alındığında bölgeye çok sayıda arama kurtarma ekibi ve sağlık ekibi gönderildi. Helikopterin içinde 10’un üzerinde askeri personelin bulunduğu tahmin ediliyor. Kalkışından 3 dakika sonra yüksek gerilim hattına düşerek yere çakılan helikopterde 13 şehit olduğu haberi alındı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Şırnak Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Uludere ilçesi Şenoba beldesinde kalkışından 3 dakika sonra yüksek gerilim hattına takılarak düştüğü ve helikopterle irtibatın kesildiğini belirtti. Valilik olay yerine çok sayıda arama kurtarma ekibi ve sağlık çalışanı sevk edildiğini aktardı. Gelen açıklamada helikopterde bulunan askeri personel listesinde, Albay Gökhan Peker, Albay Oğuzhan Küçükdemir, Tümgeneral Aydoğan Aydın, Yüzbaşı Songül Yakut, Başçavuş Mehmet Erdoğan, Yüzbaşı İlker Acar, Binbaşı Koray Onay, Pilot Yüzbaşı Serhat Sığınak, Uzman Çavuş Zeki Koç, Pilot Üsteğmen Abdülmüttalip Kesikbaş, Başçavuş Fevzi Kıral ve Pilot Uzman Çavuş Hakan İncekal olduğu belirtildi. 

 

şırnak uludere askeri helikopter düştü şırnak 13 şehit valilik