Son Dakika! Sınır Hattında Gergin Dakikalar: Şanlıurfa'ya Suriye Tarafından Ateş Açıldı

TAKİP ET

Şanlıurfa'da yer alan Akçakale Hudut Karakolu'na sınırın Suriye tarafından ateş açıldığı ve saldırıya güvenlik güçleri tarafından anında karşılık verildiği ve 3 PKK'lı teröristin öldürüldüğü öğrenildi.

Şanlıurfa’da yer alan Akçakale Hudut Karakoluna sınırın Suriye tarafından ateş açıldığı ve saldırıya güvenlik güçleri tarafından anında karşılık verildiği ve 3 PKK’lı teröristin öldürüldüğü öğrenildi.

Şanlıurfa Akçakale ilçesinde yer alan Hudut Karakoluna sınırın Suriye tarafından ateş açıldığı öğrenildi. Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Suriye tarafından açılan ateşe meşru müdafaa kapsamında karşılık verildiği ve güvenlik güçlerinin açılan ateşe verdiği karşılık sonucunda 3 PKK, PY ve YPG terör örgütü mensubu olduğu belirlenen teröristin öldürüldüğü belirlendi.

SURİYE TARAFINDAN KARAKOLA ATEŞ AÇILDI

Söz konusu olayla ilgili TSK'dan yapılan açıklamada, Şanlıurfa Akçakale ilçesi Hudut Karakoluna sınırın Suriye tarafından ateş açıldıüı belirtildi. Ayrıca yapılan açıklamada, Suriye tarafından karakola açılan ateşe karşılık verilmesi üzerine bu karşılığın meşru müdafaa kapsamında verildiği aktarıldı. Öte yandan Akçakale Hudut Karakolundaki güvenlik güçlerinin açılan ateşe karşılık vermesi üzerine 3 PKK, PYD ve YPG mensunu olduğu belirlenen teröristin etkisiz hale getirildiği bilgisi paylaşıldı. 

Son dakika Sınır Suriye Şanlıurfa Akçakale Ateş açıldı PKK