Son Dakika! Singapur'daki Görüşmenin Ardından Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan İlk Açıklama

TAKİP ET

Son dakika haberi… Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Singapur'da ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile yaptığı görüşmenin ardından, "Tek bir görüşme ile tüm sorunlar çözülmez" ifadelerini kullandı.

Son dakika haberi…  Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Singapur’da ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile yaptığı görüşmenin ardından, "Tek bir görüşme ile tüm sorunlar çözülmez"  ifadelerini kullandı.

ABD'nin önceki gün yaptığı açıklama ile Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında yaptırım kararı almasının ardından bugün Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo arasında bir görüşme gerçekleşti. Görüşme sırasında iki bakanın çözüm konusunda mutabık kaldıkları öğrenildi. Pompeo görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, Yaptırımlar Rahip Brunson hakkındaki ciddiyetimizi gösteriyor"  ifadelerini kullandı.  Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu işte açıklamasında görüşmenin yapıcı geçtiğini ve sorunların çözümü için çalışmaya devam edeceklerini dile getirdi. Mevlüt Çavuşoğlu açıklamasının devamında, "Tek bir görüşme ile tüm sorunlar çözülmez" ifadelerini kullandı.

"TEHDİT DİLİ VE YAPTIRIMLARLA BİR YERE VARILAMAYACAĞINI SÖYLEDİK"
 Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu singapur'daki 51. Güneydoğu Asya Uluslar Birliği (ASEAN) Dışişleri Bakanları Toplantısı'nda ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile kritik bir görüşme gerçekleşti.  Çavuşoğlu görüşmeye ilişkin yaptığı kısa açıklamada, 
''Biraz önce Pompeo ile bir görüşme gerçekleştirdim. Önce şunu söylemek isterim, ülkeler arasında sorunlar olabilir, görüş ayrılığı da olabilir. Fakat biz Türkiye olarak her zaman diplomasiyle diyalogla mutabakatla çözmeyi arzu ettik. Yaklaşımımız da her zaman böyle oldu. Tehdit diliyle ve yaptırımlarla hiçbir sonuca varılamayacağını da başından beri söyledik, bugün yine tekrarladık. Bunun da iyi şekilde anlaşıldığını düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

 

son dakika singapur Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo görüşme son dakika haberi