Son Dakika! Siirt'te Kimyasal Gaz Alarmı: 30 Kişi Zehirlenerek Hastaneye Kaldırıldı

TAKİP ET

Siirt Merkez Aktaş Köyü'nde çocuklar tarafından boş bir arazide bulunan ve köye getirilen varilin kapağı açılınca içinden yayılan gaz nedeniyle 30 kişinin zehirlendiği ve hastaneye kaldırıldığı öğrenildi. 30 kişinin zehirlendiği köyün AFD ekipleri tarafından karantina altına alındığı bilgisine ulaşıldı.

Siirt Merkez Aktaş Köyü’nde çocuklar tarafından boş bir arazide bulunan ve köye getirilen varilin kapağı açılınca içinden yayılan gaz nedeniyle 30 kişinin zehirlendiği ve hastaneye kaldırıldığı öğrenildi. 30 kişinin zehirlendiği köyün AFD ekipleri tarafından karantina altına alındığı bilgisine ulaşıldı.

Olay, bugün akşam saatlerinde Siirt Merkez Aktaş Köyü’nde yaşandı. Çocukların boş bir arazide bulup köye getirdikleri bir varilin kapağı açıldığında içinden dışarıya yayılan gaz nedeniyle 30 kişinin hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.

30 KİŞİ HASTANEYEKALDIRILDI, KÖY KARANTİNAYA ALINDI

Çocuklar tarafından boş bir arazide bulunan ve alınan bilgilere göre, köyde açılan varilin içinden dışarı yayılan gaz nedeniyle 30 kişin fenalaştığı ve Siirt Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındığı öğrenildi. Olayın ihbarı üzerine köye gelen AFAD ve itfaiye ekiplerinin yaptığı incelemeler sonrasında köyü tamamen boşalttığı ve karantina altına aldığı belirlendi. 

KLOR VE KARBON MADDELERİ ÜZERİNDE DURULUYOR

Konuyla ilgili açıklama yapan Siirt İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Cahit Akkoyun, yapılan incelemelerde ulaşılan ilk bilgilere göre varil içinden sızan gazda klor ve karbon maddeleri olabileceği ve durumun değerlendirildiği belirtildi. Varil içindeki maddeyle ilgili incelemelerin devam ettiği öğrenilirken fenalaşarak hastaneye kaldırılan 30 kişinin tedavilerinin de sürdüğü bilgisi alındı.

 

son dakika siirt aktaş köyü zehirlenme varil kimyasal gaz alarm AFAD karantina 30 kişi zehirlendi