Son Dakika! Şanlıurfa'da Devrilerek Sele Kapılan Zırhlı Araçtan Acı Haber Geldi: 2 Askerimiz Şehit

TAKİP ET

Alınan son dakika bilgisinde Şanlıurfa'da dün gece nöbet değişimine gitmek için yola çıkan ve devrilerek sel sularına kapılan zırhlı araçtaki askerlerimizden 2'si şehit düştü.

Alınan son dakika bilgisinde Şanlıurfa’da dün gece nöbet değişimine gitmek için yola çıkan ve devrilerek sel sularına kapılan zırhlı araçtaki askerlerimizden 2’si şehit düştü. 

Dün gece Şanlıurfa Akçakale ilçesinde nöbet değişimi için yola çıkan askerlerimizi taşıyan zırhlı araç taşan derede devrilmiş ve sel sularına kapılmıştı. Alınan son dakika bilgisinde sel sularna kapılan zırhlı araç içindeki 2 askerimizin naaşına ulaşıldığı belirtildi. 

Dün, Şanlıurfa Akçakale-Ceylanpınar hudut yolunda Yeşiltepe Karakoluna gitmekte olan askerleri taşıyan zırhlı araç ilçede sabaha kadar yoğun şekilde etkili olan ve sele dönüşen yağışın taşırdığı dereye devrilmişti. Askerleri taşıyan zırhlı aracın taşan dereye devrilmesinin ardından Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğüne bağlı olan Su Altı Arama Timi ile askerler ve itfaiye ekipleri devrilen araç içindeki kaybolan askerleri bulmak için geniş çaplı bir operasyon başlatmıştı. 

12 SAAT SONRA ASKERLERİN NAAŞINA ULAŞILDI

Arama çalışmaları hız kesmeden devam ederken yağıştan dolayı balçığa dönüşen tarlalarda yapılan aramalar ekipleri olumsuz etkiledi. Ekiplerin yanı sıra iş makineleri ve drone'larla yapılan aramalar sonucunda yaklaşık 12 saat sonra kaybolan askerlerin naaşlarına ulaşıldı. 

ASKERLERİN NAAŞI MORGA KALDIRILDI

Ekiplerin yoğun süren çalışmasının ardından taşan dereye devrilen zırhlı araç içindeki 2 askerimizin naaşına ulaşılırken şehitlerimizin naaşlarının Cumhuriyet Savcısı tarafından olay yerinde yapılan inceleme sonrasında Akçakale Devlet Hastanesi morhuna kaldırıldı. Şehti olan 2 askerimizin cenazesinin bugün Şanlıurfa'da düzenlenecek olan tören sonrasında memleketlerine uğurlanacağı bilgilerine ulaşıldı.

Son dakika Şanlıurfa Akçakale Zırhlı araç Sel suyu 2 Asker Şehit