Son Dakika! Sakarya'da Büyük Bir Patlama Yaşandı!

TAKİP ET

Sakarya'da sabahın erken saatlerinde korkunç bir patlama meydana geldi. Bombalı saldırı ihtimalleri akla gelirken yapılan ilk incelemelerde doğal gaz boru hattında bir problemin yaşandığı ortaya kondu.

Sakarya'nın Arifiye ilçesi Çaybaşı Değirmendere mevkisi yakınlarında sabaha karşı korkunç bir patlamanın meydana geldiği öğrenildi. Büyük bir gürültü ile sarsılan bölgeye çok sayıda güvenlik ekibi ve sağlık ekibi sevk edildi. Yapılan ilk gözlemlerin ardından itfaiye ekipleri de bölgeye sevk edildi. Doğal gaz hattında meydana gelen bir patlamadan dolayı ortaya çıkan yangının kontrol altına alınması için çalışmaların devam ettiği öğrenildi. 

Sabah saatlerinde yaşanan korkunç patlamanın ardından bölge halkının büyük bir korku içerisinde yataklarından fırladıkları öğrenildi. Bölgede yaşanan patlama ilk olarak bir bombalı saldırı ihtimallerini akıllara getirdi. Bunun ardından yapılan incelemelerde doğal gaz boru hattı üzerinde bir patlamanın yaşanmış olabileceği ihtimalleri gündeme geldi. Patlamanın ardından bölgeye çok sayıda itfaiye ekibinin sevk edildiği öğrenildi. 

VALİLİK KONU HAKKINDA AÇIKLAMA YAPTI

Bölgede yerleşimin olmaması yaşanan patlamanın bir faciaya dönüşmesini engelledi. Ancak yeni patlamaların yaşanmaması için durumun kontrol altına alındığı öğrenildi. Olayın hemen ardından yapılan incelemelerle birlikte Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir bir açıklamada bulundu. 

Valilik tarafından yapılan açıklamalarda 'Yapılan ilk incelemeler sonrasında olayın Bozüyük Adapazarı ana dağıtım hattı üzerinde gerçekleştiğini tahmin ediyoruz. Bölgede yaptığımız incelemelere göre daha önce heyelan riskinin olduğunu belirledik. Bu konuda çeşitli çalışmalar yapılmış. En büyük şansımız yakın bölgede yerleşim alanının olmaması. Herhangi bir can kaybı ya da yaralanma olmadığı için çok şanslıyız. Ekipler bölgede geniş güvenlik önlemleri aldılar ve durumun kontrol altına alındığını söyleyebiliriz' ifadelerini kullandı. 

sakarya patlama açıklama