Son Dakika! Saatler Geri Alınacak mı?

TAKİP ET

Saatler geri alınacak mı? Her yıl olduğu gibi bu yılda Milyonlarca kişi Bu sorunun yanıtını arıyor. son dönemlerde gündemde en çok araştırılan sorulardan birinin yanıtı netleşti.

Resmi gazetede yayınlanan kararnameye göre sürekli yaz saati uygulaması 28 ekim tarihinde sona erecek. Fakat bu tarih öncesi yapılacak yeni bir düzenleme ile “sürekli yaz saati uygulamasının” uzatılması bekleniyor. 

SAATLER GERİ ALINACAK MI?

Resmi Gazete’de 23 Ekim 2017 tarihinde ilan edilen kararname ile yaz saati uygulamasının 2017 tarihinde de devam edeceği kış saati uygulamasına 28 Ekim 2018 Pazar tarihinde saat 04.00'ten itibaren başlayacağı belirtilmişti. Ayrıca yayınlanan kararnamede de 7 Eylül 2016 tarihli ve 2016/9154 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı'nın yürürlükten kaldırıldığı belirtilmişti. Kış saati uygulamasına 28 Ekim 2018 tarihi itibariyle geçileceği belirtilse de söz konusu tarihten önce sürekli yaz saatinin yeni bir düzenlemeyle daha önce olduğu gibi bir yıl daha uzatılması bekleniyor. 

YAZ SAATİ UYGULAMASI NEDİR?

Yaz saati uygulaması, Türkiye’de ya da herhangi bir ülkede gün ışığından sabahları daha az, öğleden sonra daha çok yararlanmak üzere periyodik olarak, saatlerin belirli bir miktarda değiştirilmesidir.

Saatler geri alınacak mı yaz saati uygulaması kış saati sürekli Yaz saati