Son Dakika! Saadet Partili Cihangir İslam Hakkında Soruşturma Başlatıldı

TAKİP ET

Saadet Partisi İstanbul milletvekili Profesör Doktor Cihangir İslam'ın sosyal medya hesabından attığı tweetleri ile ilgili devletin sıralama gerekçesiyle soruşturma başlatıldı.

Saadet Partili milletvekili Cihangir İslam hakkında "Türkiye Cumhuriyeti Devleti, kurum ve organlarını aşağılama", "suçu ve suçluyu övme" suçlarından soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

Mecliste şehit ve gazilere hakaret eden Saadet Partisi İstanbul milletvekili Cihangir İslam'ın bu sözlerinin ardından 15 Temmuz Derneği harekete geçti. Dernek tarafından yapılan açıklamada "Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Cihangir İslam, 01 Kasım 2018 günü Mecliste yapmış olduğu konuşmasında 15 Temmuz darbe girişimini, canıyla kanıyla engelleyen şehit ve gazilerimize hakaret eden son derece vahim, ahlaktan yoksun ve vicdansız bir konuşma yapmıştır. 15 Temmuz Derneği olarak, bu konuşmayı protesto etmek için bugün saat 14:30'da Saadet Partisi İstanbul İl Binası önünde şehit aileleri ve gazilerimizle birlikte basın açıklaması yapacağız. Akabinde saat 15:00'de Çağlayan Adliyesi'nde Cihangir İslam hakkında suç duyurusunda bulunacağız" denildi.

Saadet Partili Cihangir İslam cihangir islam son dakika son dakika haberi