Son Dakika! Rus Savaş Uçakları İdlib'i Vurdu

TAKİP ET

Son dakika! Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Rus savaş uçaklarının Muhaliflerin kontrolündeki son vilayet olan İdlib'e hava saldırısı düzenlediğini duyurdu.

Son dakika! Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Rus savaş uçaklarının Muhaliflerin kontrolündeki son vilayet olan İdlib’e hava saldırısı düzenlediğini duyurdu.

Korkulan oldu, Suriye'de muhaliflerin kontrol ettiği son vilayet olan İdlib’e Rus savaş uçakları bomba yağdırdı. Londra merkezli Suriye insan hakları Gözlemevi tarafından yapılan açıklamada Rus savaş uçaklarının İdlib'e Hava saldırısını başlattığı belirtildi.

RUSYA, 22 GÜNLÜK SUSKUNLUĞUN ARDINDAN İDLİB'İ VURDU
 22 günlük suskunluğun ardından Rus savaş uçaklarının idlib’e yeniden bomba yağdırmaya başladı Londra Merkezi Suriye insan hakları Gözlemevi tarafından dünyaya duyuruldu. Rusya, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'ın bölgeye yaptığı operasyon hazırlıklarına da destek veriyor.

İDLİB İRAN'DAKİ ZİRVEDE KONUŞULACAK
7 Eylül'de Tahran'da İran, Rusya ve Türkiye liderleri arasında yapılacak olan zirvede idlip konusunun da masaya yatırılması bekleniyor. idlip bölgesinde silahlı muhaliflerin yanı sıra 3 milyonu aşkın sivilin yaşadığı düşünülüyor.  Birleşmiş Milletler tarafından yapılan açıklamada bölgeye düzenlenecek olası bir operasyonun 250 bin ile 700 bin kişiyi yeniden edebileceği uyarısı yapıldı. Bölgede Esad güçlerinin yanı sıra İran ve Rusya'ya bağlı birliklerin beraber katliam yapmasından endişe ediliyor.

 

son dakika rusya savaş uçakları idlib son dakika haberi