Son Dakika! Rahip Brunson Davasında Karar Açıklandı

TAKİP ET

Türkiye ve ABD arasında krize neden olan ABD'li papaz Brunson davasında adli kontrol şartı kaldırıldı. Mahkeme heyeti Brunson'u 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına mahkum ederek serbest bıraktı.

Terör örgütleri PKK ve fetö'ye casusluk yaptığı iddiası ile 35 yıl hapis cezası ile yargılanan ABD ile papaz Andrew Craig Brunson hakkında mahkemeden karar çıktı. Bugün görülen duruşmada mahkeme rahip Brunson’un ev hapsi ve yurtdışı yasağını kaldırdı. Mahkeme heyeti rahip Brunson'a 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verdi. Hapiste yattığı süre göz önünde bulundurulan rahip serbest bırakıldı.

35 YIL HAPSİ İSTENİYORDU

İzmir'de terör örgütleri PKK ve Feto adına suç işlediği casusluk yaptığı iddiasıyla tutuklanan ve daha sonra cezası ev hapsine çevrilen ABD uyruklu din adamı Andrew Craig Brunson 35 yıl hapis cezası ile yargılandığı davada Bugün 4. kez hakim karşısına çıktı. Savcı mütalaasında ABD'li Brunson'un TCK'nın 314/3 ve 220/7 maddeleri gereğince cezalandırılmasını istedi. Ayrıca Savcı rahip hakkındaki adli kontrol kararının kaldırılması ve örgüte üye olmadan 10 yıla kadar hapis cezası istedi. Savcı mütalaasını vermesinin ardından duruşma kaldığı yerden devam etti.

“BEN MASUM BİR ADAMIM, TÜRKİYE’Yİ SEVİYORUM”

Mahkeme başkanı savunma için Brunson’a söz verdiğinde rahip, Brunson, “Ben masum bir adamım. İsa’yı seviyorum, Türkiye’yi seviyorum” dedi. Bu savunmanın ardından mahkeme başkanı Brunson ve avukatına ek savunma süresini hatırlattı. Avukatlar ek savunma süresi istemeyerek vekillerinin beraatini talep etti.

Rahip Brunson Rahip Brunson davası Rahip Brunson karar son dakika