Son Dakika! ÖSYM Başkanı Görevinden İstifa Etti

TAKİP ET

Alınan son dakika bilgisinde ÖSYM Başkanı olan Ömer Demir'in görevinden istifa ettiği öğrenildi. Demir, istifasını düzenlediği basın toplantısında açıkladı.

Alınan son dakika bilgisinde ÖSYM Başkanı olan Ömer Demir’in görevinden istifa ettiği öğrenildi. Demir, istifasını düzenlediği basın toplantısında açıkladı.

ÖSYM Başkanı Prof. Ömer Demir’in istifa ettiği öğrenildi. Demir, 2017 ÖSYS sınav sonuçlarında yaşanan büyük skandal sonrasında bugün düzenlediği basın toplantısında istifasını duyurdu.

‘ŞAİBE YOK’

Düzenlediği basın toplantısında kendisine yöneltilen soruları cevaplayan Demir, "Şaibeli diye bir şey söz konusu olamaz. Bu kural ilk kez bu yıl gelmiş. Üst üste gelince böyle bir hata ortaya çıkmış oldu. Şaibeli bir durum söz konusu olamaz. Bütün adaylar cevap kağıtlarına ulaşabiliyorlar" ifadelerinde bulundu.

SINAV SONUÇLARINDA BÜYÜK SKANDAL YAŞANMIŞTI

8 Ağustos 2017 tarihinde açıklanan ÖSYS sonuçlarında büyük bir skandal yaşanmış ve tam 110 adayın yerleştiği yerler değiştirilmişti. Öte yandan yerleştiği duyurulan 1499 adayın hiçbir yere yerleşemediği bilgisi verilmişti. Yaşanan büyük skandalın ardından ÖSYM Başkanına tepki üzerine tepki yağmış ve veliler isyan etmişti.

ÖMER DEMİR KİMDİR?

1963 yılında Trabzon Of’ta dünyaya gelen Ömer Demir, 1988 senesinde ODTÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu. Demir, 1996 senesinde Doçent, 2009 senesinde de Profesör oldu. 2008 senesinde dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından YÖK üyeliğine seçilmiş ve YÖK Başkanvekili olmuştur. Ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2015 senesinde ÖSYM Başkanlığına getirilmiş ve 21 Ağustos 2017 tarihinde ÖSYM Başkanlığından istifa ettiğini duyurmuştur.

 

son dakika son dakika haberleri ÖSYM ÖSYM Başkanı istifa ömer demir ömer demir kimdir 2017 ÖSYS sonuçları ömer demir istifası