Son Dakika! Onlarca İl İçin Uyarı Yapıldı, Çok Şiddetli Kar ve Fırtına Geliyor

TAKİP ET

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından Iç Ege Batı Karadeniz İç Anadolu'nun kuzeybatısı ve Marmara'nın doğusunda yarın kar nedeniyle buzlanma ve don meydana gelebileceği uyarısında bulunuldu. Ayrıca Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından Batı Karadeniz ve Batı Akdeniz için fırtına uyarısı da yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere de yarın Batı Karadeniz İç Ege İç Anadolu'nun kuzeybatısı ve Marmara'nın doğusu için kar uyarısı yapıldı. Meteoroloji’den yapılan duyuruya göre Yarın Batı Karadeniz'de Yağmur şeklinde başlayacak olan yağış sabah saatlerinden sonra Yükseklerde başlayarak Kara dönüşecek.  Kastamonu Bolu Karabük ve Düzce çevreleri ile Bartın Zonguldak ve Sinop'ta iç ve yüksek kesimlerinde yer yer şiddetli olması tahmin edilen yağışların başta Bolu Dağı geçişinde olmak üzere ulaşımda aksamalara yol açabileceği belirtildi.

Yarın Ege'de Yağmur şeklinde başlayacak olan yağış öğle saatlerinden itibaren Kütahya çevrelerinde akşam saatlerinden itibaren ise uçak ve Afyonkarahisar çevreleri ile Manisa'nın doğu ve yüksek kesimlerinde Kara dönüşecek. 
Yağışlar İç Anadolu'nun kuzeybatısında ise yağmur şeklinde başlayacak ve yarın öğle saatlerinden itibaren Eskişehir çevrelerinde akşam saatlerinden itibaren Kırıkkale Çankırı Ankara çevrelerinde Kara dönüşecek. 
Marmara'nın doğusunda Yarın yağmur şeklinde başlayacak olan yağışın sabah saatlerinden itibaren yükseklerden başlayacak kar yağışına dönüşeceği Balıkesir'in doğrusu Bilecik Sakarya'nın güneyi Kocaeli ve Bursa'nın yüksek kesimlerinde yer yer kuvvetli olması tahmin ediliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıda ülkenin 4 bölgesinde de kar yağışı nedeniyle ulaşımda aksamalar kuvvetli buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmasının önem taşıdığı belirtildi.

son dakika kar yağışı Meteoroloji Meteoroloji Genel Müdürlüğü buzlanma ve don Batı Karadeniz fırtına uyarısı kar uyarısı