Son Dakika! Öğrencilerin Heyecanla Beklediği KYK Sonuçları Açıklandı, KYK Sonuçları Nasıl Sorgulanır?

TAKİP ET

Milyonlarca öğrencinin büyük bir heyecanla beklediği Yükseköğretim Kredi ve Yurtlar Kurumu yeni eğitim öğretim yılı için yurt yerleştirme sonuçları açıklandı. İşte detaylar…

Milyonlarca öğrencinin büyük bir heyecanla beklediği Yükseköğretim Kredi ve Yurtlar Kurumu yeni eğitim öğretim yılı için yurt yerleştirme sonuçları açıklandı. İşte detaylar…

Yüksek Öğretim Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından milyonlarca öğrencinin heyecanla beklediği 2018-2019 eğitim öğretim yılı yurt yerleştirme sonuçlarının açıklandığı duyuruldu. 

YURT BAŞVURULARI 3 RYLÜL’DE BAŞLAMIŞTI

Bilindiği gibi öğrencilerin merakla beklediği YSK yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından yeni eğitim öğretim yılı KYK başvuruları 3 Eylül 2018 Pazartesi günü başlamıştı. Yapılan son dakika açıklamasında yurt başvurusu sonuçlarının açıklandığı aktarıldı.

‘SONUÇLARI REKOR BİR SÜREDE TAMAMLADIK’

Konuyla ilgili açıklama yapan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, ‘Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğümüze bağlı olan yurtlarımızın yerleştirme sonuçlarını sizler için 2 gün gibi rekor bir sürede tamamladık.’ dedi.

KYK SONUÇLARI NASIL SORGULANIR?

KYK yurt başvurusu sonuçlarının açıklanmasının ardından herkes sonuçların nasıl sorgulanacağını araştırmaya başladı. KYK yurt başvurusu sonucu sorgulamanızı KYK’nın resmi internet sitesi üzerinden yapabilirsiniz.

KYK KAYIT ÜCRETLERİ NASIL ÖDENECEK?

Öte yandan sonuçların açıklanmasıyla ilk kayıt ücretlerinin nasıl ödeneceği de merak edilen sorular arasında yerini aldı. KYK’da yurt hakkı kazanan öğrencilerin kendilerine tanınan süre içerisinde ilk olarak Ziraat Bankası şubelerinden, ATM’lerinden ya da http://yurtkur.gsb.gov.tr adresinde yer alan ‘e-ödeme’ ekranından ilk kayıt ücretlerini ödeyebilecekler.

YURTLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Gençlik ve Spor Bakanlığı Yükseköğretim Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun resmi Twitter hesabından yapılan duyuruda, yurtların 17 Eylül 2018 tarihinden itibaren açılacağı belirtildi.

 

Son dakika KYK Sonuç Kredi ve Yurtlar Kurumu yurt yükseköğretim üniversite öğrenci gençlik ve spor bakanlığı