Son Dakika! O Ülke Dehşeti Yaşıyor! 168 Kişi Öldü 745 Kişi Yaralandı

TAKİP ET

Endonezya'da meydana gelen tsunami felaketinin ardından ölü ve yaralı sayısı giderek artıyor. Ülkedeki felaketlerin sebebi olarak yanardağ patlamaları ve gelgitler sebep olarak gösteriliyor.

Endonezya'da meydana gelen tsunaminin ardından bir yanardağ patlaması meydana geldi. Arka arkaya gelen felaketlerin ardından ölü sayısı hızla artmaya başladı. Şimdilerde ölü sayısının 168'e yükseldiği felaket sonrasında yaralı sayısı ise 745 olarak belirlendi. Yaşanan felaketlerin yeni ay sebebiyle meydana gelen gelgit ve toprak kaymasından dolayı ortaya çıktığı tespit edildi. Yaşanan gelgitlerin ve toprak kaymasının ise tsunaminin yaşanmasını tetiklemiş olabileceği düşünülüyor. 

Endonezya'da bulunan Sumatra ve Cava Adası'nda bulunan Sunda Boğazı'nda büyük bir tsunami meydana geldi. Yaşanan felaket karşısında yerel medya tarafından yapılan açıklamalara göre ölü sayısının her geçen dakika arttığı bilgisine yer verildi. Yeni ay sebebiyle oluşan gelgitlerin, su çekilmelerinin ve toprak kaymasının felaketleri tetiklemiş olabileceği düşünülmeye başladı. 

ÜLKEDE ÖLÜ SAYISI GİDEREK ARTIYOR

Ulusal Afet Yönetim Ajansı tarafından Endonezya'da meydana gelen felaket sonrasında açıklamalar yapıldı. Tsunaminin ardından 168 kişi hayatını kaybetti. 745 kişi yaralandı. Gün geçtikçe ölü sayısının artmasından endişe ediliyor. 

Meteoroloji tarafından halka çeşitli uyarılar yapıldı. Bölgede bulunan Anak Krakatau Yanardağı'nda bir süre önce patlamalar meydana gelmişti. Şiddetli bir tsunaminin oluşmasının sebebi olarak ise yanardağda meydana gelen patlamalar öne sürüldü. Meteoroloji tarafından yapılan uyarılar çerçevesinde halkın boğaz ve etrafında bulunan kıyı şeridinden mümkün olduğunca uzak durmaları gerektiği belirtildi. Yeni bir tsunaminin oluşabileceği yönünde endişeler devam ediyor. 

endonezya tsunami yanardağ patlaması